DSS traži sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jul.2010, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži sednicu posvećenu Kosovu i Metohiji

BEOGRAD -

Demokratska stranka Srbije zatražila je danas zakazivanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi poslanici raspravljali o situaciji na Kosovu i Metohiji.

Portparol te stranke Petar Petković je novinarima na stranačkoj konferenciji ukazao da će Međunarodni sud pravde (MSP) u četvrtak, 22. jula doneti savetodavno mišljenje o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova, te podsetio da je DSS i ranije tražila sazivanje sednice parlamenta, na kojoj bi, između ostalog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlada Srbije predstavila svoju strategiju po pitanju Kosova i Metohije.

On je dodao da je nedopustivo da se vlast tako odnosi prema delu teritorije koji je nasilno otcepljen, ali da je "manir aktuelne vlade da odluke donosi tajno, iza zatvorenih vrata, a ne tako što će se izložiti parlamentu".

Petković se osvrnuo i na izveštaj o dvogodišnjem radu Vlade Srbije, koji je parlamentu dostavio premijer Mirko Cvetković, a koji je, kako kaže, vladajuća koalicija odbila da razmatra.

"Lični interesi stranaka da ne raspravljaju o tom dokumentu su jedno, a obaveze poslanika su drugo", naveo je portparol DSS i dodao da "taj izveštaj pokazuje da je aktuelna vlast izbore izdejstvovala na obmanama".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.