DSS traži hitne mere zbog teških metala u rekama

Izvor: Blic, 12.Avg.2014, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS traži hitne mere zbog teških metala u rekama

Beograd - Vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije (DS S) zatražila je danas od Vlade Srbije da preduzme hitne mere na rešavanju problema izlivanja najotrovnijih i po ljudsko zdravlje najopasnijih teških metala iz istorijskog jalovišta rudnika Stolice u reke Kostajnik, Korenita, Jadar i dalje Drinu i Savu.

"Eko sistem reka Kostajnik, Korenita i Jadar je, usled poslednjih nepogoda, dramatično ugrožen, stanovništvu koje živi duž slivova tih reka je preporučeno da se iseli, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jedinjenja teških metala i metaloida se ulivaju u Drinu i Savu, a odgovorni izjavljuju da nema opasnosti od ekološke katastofe", naveo je u saopštenju Odbor za zaštitu životne sredine DSS-a.

Pročitajte još Teški metali u Jadru, ekološka opasnost preti Srbiji

Dodaje se da se time gradjanima Srbije poručuje da je trovanje ljudi u Srbiji normalna pojava i da nema mesta panici.

Odbor za zaštitu životne sredine DSS-a naveo je da bi rešavanje tog problema trebalo da bude prioritet za Vladu Srbije i da bi Skupština Srbije morala da otvori pitanje odgovornosti ministarke poljoprivrede i životne sredine Snežane Bogosavljević Bošković i ministra energetike i rudarstva Aleksandra Antića.

"Ukazujemo da prema važećem Zakonu o ministarstvima sve nadležnosti nadzora i kontrole kvaliteta vode, ali i otpadnih voda rudnika nalaze se u rukama ova dva ministra", piše u saopštenju.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DSS: Hitne mere zbog teških metala u rekama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2014

Vanparlamentarna Demokratska stranka Srbije (DSS) zatražila je danas od Vlade Srbije da preduzme hitne mere na rešavanju problema izlivanja najotrovnijih i po ljudsko zdravlje najopasnijih teških metala iz istorijskog jalovišta rudnika Stolice u reke Kostajnik, Korenita, Jadar i dalje Drinu i Savu..."Eko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.