Izvor: B92, 07.Sep.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS ZA PREVREMENE IZBORE NAKON NOVOG USTAVA SRBIJE

Predsednik SRJ Vojislav Kostunica izjavio je u petak uvece u Arandjelovcu da je "DSS za prevremene parlamentarne izbore, ali posto se prvo donese novi ustav Srbije i resi drzavno pitanje, odnosi sa Crnom Gorom". "Kljucna stvar u zemlji sadrzana u je reci &promene' i nije mi jasno zasto su neki u DOS za promene u svemu, osim za promene u Vladi Srbije", rekao je Kostunica na konferenciji za novinare, posle posete opstini Arandjelovac i susednoj Topoli i Oplencu. Predsednik SRJ je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije u redu da je na jednoj strani sirotinja, a na drugoj ljudi iz sfere kriminala, koji nemaju ni dan radnoga staza, a imaju ogromno bogatstvo, te da to mora da razresi Ministarstvo policije. "Ukoliko se ova situcija ne razresi, Vlada Srbije je ili nesposobna ili je u sprezi sa kriminalcima", naglasio je Kostunica.

On je najavio da ce u utorak 11. septembra u Podgorici biti odrzan sastanak Vrhovnoga saveta odbrane, na kojem ce biti reci i o kadrovskim resenjima u Drugoj armiji Vojske Jugoslavije. "Bice to prilika da se sa predsednikom Crne Gore Milom Djukanovicem razgovara i o odnosima u federaciji", dodao je Kostunica, prenosi Srna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.