DSS: Vučić nema rešenje za Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vučić nema rešenje za Kosovo

Predsednik republike Aleksandar Vučić je u februaru izjavio da će krajem marta ili početkom aprila upoznati javnost sa svojim predlogom rešenja za Kosovo, u martu - da će to učiniti do kraja aprila, a sada kaže da "nije siguran" da će to tako i biti, jer još nema rešenje, izjavio je danas predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović.

Jovanović ističe kako je očigledno da predsednik Republike, zapleten u ranija popuštanja zahtevima Vašingtona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Brisela, nema nikakvu strategiju izlaska iz ćorsokaka u koji je Srbiju uvukao pogubnom i krajnje neodgovornom politikom ulaska u Evropsku uniju po svaku cenu.

"Sada, kada je ta cena prihvatanje članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama i utvrđivanje granice sa 'Kosovom', postaje jasno i šta predsednik podrazumeva pod stalno pominjanim bolnim rešenjem i kompromisom", kaže Jovanović.

Predsednik DSS ističe da jedino što je nepromenlјivo u njegovim izjavama, osim sve očiglednijeg narastajućeg dilentatizma, jeste uporno protivlјenje održavanju stanja zamrznutog konflikta, iako je za Srbiju to jedina povolјna strategija rešavanja problema Kosova i Metohije.

"Zašto je to tako, može da se zaklјuči samo na osnovu činjenice da se održavanju zamrznutog konflikta protive SAD i EU, čiji su interesi suprotni srpskim", zaključuje se u saopštenju DSS.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DSS: Vučić nema strategiju

Izvor: RTS, 17.Apr.2018

. Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je "očigledno da predsednik Republike, zapleten u ranija popuštanja zahtevima Vašingtona i Brisela, nema nikakvu strategiju izlaska iz ćorsokaka u koji je Srbiju uvukao pogubnom i krajnje neodgovornom politikom ulaska u...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.