DSS: Vlast zagovara izlazak Srba na izbore

Izvor: Vesti-online.com, 25.Okt.2010, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlast zagovara izlazak Srba na izbore

Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je danas da je nedopustivo da "pojedini ministri u Vladi Srbije zagovaraju ideju izlaska Srba na parlamentarne izbore koje su raspisale prištinske institucije".

"Pojedini ministri u Vladi Srbije nemaju ništa protiv toga da Srbi na Kosovu i Metohiji izađu na parlamentarne izbore lažne države Kosovo i zagovaraju ideju učešća Srba u separatističkim institucijama, što je nedopustivo", rekao je Petković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
On je kazao da se postavlja pitanje da li su ti pojedinačni stavovi ministara i stavovi Vlade Srbije i da li takvi stavovi podrazumevaju platformu budućih razgovora Beograda i Prištine.

"Očigledno je da se nastavlja proces uspostavljanja dobrosusedskih odnosa sa Kosovom", rekao je Petković i naveo da se radi o dugotrajnom procesu koji je započeo potpisivanjem SSP, pa prihvatanjem misije Euleks i usvajanjem rezolucije u Generalnoj skupštini UN 9. septembra.

Petković je ocenio da je zbog takvih odluka usledila i mala nagrada u vidu odluke šefova diplomatije EU da proslede Evropskoj komisiji na izradu mišljenja zahtev Srbije za sticanje statusa kandidata.

Vanredni parlamentarni izbori privremenih institucija na Kosmetu najavljeni su za 13. februar 2011. godine.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

DSS: Nedopustivo učešće na izborima

Izvor: RTS, 25.Okt.2010

Pojedini ministri u Vladi Srbije nemaju ništa protiv toga da Srbi na Kosovu i Metohiji izađu na parlamentarne izbore i zagovaraju ideju učešća Srba u separatističkim institucijama, poručila Demokratska stranka Srbije. ..Portparol Demokratske stranke Srbije Petar Petković izjavio je da je nedopustivo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.