DSS: Vlada treba da prekine kriminalizaciju države i društva

Izvor: RTS, 11.Maj.2016, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Vlada treba da prekine kriminalizaciju države i društva

Na konferenciji za novinare predsednik Vlade je u prvi plan postavio informacije koje je dobio o mogućnosti izbijanja nemira tokom protesta u RS, međutim, tok konferencije je pokazao da je stvarni razlog hitnog zakazivanja potreba da se neistinama obruši na opozicione stranke, saopštio je DSS i dodao da je je obraćanje "nepodobnim" novinarima bilo na granici verbalnog nasilja.
DSS je saopštio da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsednik Vlade potpuno u pravu kada je istakao da je od pitanja nezakonitog rušenja objekata važnije pitanje održanja mira u Republici Srpskoj i njene stabilnosti, ali je krajnje zabrinjavajući njegov stav da rast nasilja u Srbiji nije veoma bitno pitanje  za njene građane.
"Predsednik Vlade Aleksandar Vučić, koji je juče izjavio da mu "ništa nije jasno" u vezi kriminalnog rušenja u Savamali, danas je, prosvetljen preko noći, sve objasnio retorikom starog radikala: "To je uradio neki potpuni idiot", navodi se u saopštenju DSS objavljenom na njihovom sajtu.
Kako se dodaje, kriminalne radnje i najbrutalnije nasilje svakodnevno se vrše na očigled građana i pred kamerama, što nedvosmisleno ukazuje da su počinioci sigurni da će ih nalogodavaci zaštititi od krivičnog progona.
"Biće možda privedeni, saslušani, ali ništa više. Od fingiranog  terorističkog napada  u Zubinom potoku, preko premlaćivanja Bože Kumburovića pripadnika Partizanovog obezbeđenja i rušenja Savamale, do jučerašnje otmice dr Miodraga Pavlovića u Apatinu - narasta beskrupuloznost zaštićenih kriminalaca", ističe DSS.
Ta stranka dodaje da se otmicom u Apatinu  građanima šalje zastrašujuća poruka: nasilje može da bude i snimljeno, ali ćete morati, kao dr Pavlović, da pod pretnjama izjavite da je nije bilo i da na snimcima niste vi.
Demokratska stranka Srbije je uverena da će svi politički činioci i građani Republike Srpske biti odgovorni, sačuvati mir i stabilnost, a političke sporove rešavati političkim sredstvima.
"Isto tako, zahtevamo od sadašnje i buduće Vlade Srbije da prekine kriminalizaciju države i društva i da sadašnju nultu toleranciju prema kritici, zameni obećanom nultom tolerancijom prema kriminalu i korupciji", saopšteno je iz DSS-a.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.