DSS: Standardizacija zdravstvenih usluga

Izvor: RTS, 07.Apr.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Standardizacija zdravstvenih usluga

Demokratska stranka Srbije je za povezivanje privatnog i državnog zdravstva, rekao kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović.

Kandidat Demokratske stranke Srbije za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović izjavio je da će ta stranka, ukoliko pobedi u prestonici, nastojati da umreži privatno i državno zdravstvo, podigne nivo zdravstvenih usluga i da će insistirati na programima prevencija bazičnih bolesti.

opović je građanima okupljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kod pijace na Bežanijskoj kosi predstavio program te stranke za zdravstvo i podsetio da je zahvaljujući inicijativi DSS od decembra, sakupljen dovoljan broj potpisa građana za otvaranje državne apoteke na Bežanijskoj kosi.

"U Beogradu želimo standardizaciju zdarvstvenih usluga, ali i da analiziramo prvih šest meseci primarnu zdravstvenu zaštitu na teritoriji celog Beograda, otkrijemo šta su neophodni standardi koje svaka ambulanta ili dom zdarvlja u centru grada ili predgrađu mora da ima, pa da u naredne tri i po godine obezbedimo apsolutno isti nivo primarne zdravstvene zaštite za sve", istakao je Popović.

On je napomenuo da program te stranke ima za cilj da "pojača" ulogu porodičnog lekara i da insistira na programima prevencije bazičnih bolesti.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.