Izvor: B92, 26.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS-NS: U fazi uspona

Loznica -- Predstavnici koalicije DSS-NS pozvali građane Loznice da na izborima daju glas ovoj koaliciji.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Vladeta Janković rekao je na konvenciji te koalicije u Loznici da je pod vođstvom vlade premijera Vojislava Koštunice Srbija iz faze oporavka prešla u fazu stabilnog i pouzdanog uspona.

"Pozivam vas da razmislite da li ima alternative tako srećnom spoju kakav čine jedan dokazani državnik svetskog formata kakav je Vojislav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Koštunica i jedan sposoban, preduzimljiv pragmatičar kakav je Velimir Ilić. U tom spoju za ovu zemlju nema bojazni", rekao je Janković.

Funkcioner DSS-a i ministar privrede Predrag Bubalo rekao je da sadašnja vlada vodi računa o ravnomernom regionalnom razvoju, ističući da Srbija mora da živi na svakom delu svoje teritorije.

On je najavio da će do kraja 2007. godine država podeliti besplatne akcije za oko četiri miliona građana koji to svoje pravo do sada nisu iskoristili, očekujući da će tokom naredne godine biti završena privatizacija u Srbiji.

Bubalo je pozvao birače da ne veruju slatkim reklamama i lepim slikama pojedinih političara, već da svoj glas na izborima daju onima koji su prethodne tri godine znali da vode Srbiju pravim putem i koji će je napraviti još jačom i ekonomski snažnijom.

Koštunica postavio kamen-temeljac za most

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica postavio je kamen-temeljac za most na Tisi u Adi.

"Mostovi su simbol povezivanja, a ovaj most biće dobar simbol življenja svih naroda u Vojvodini", rekao je Koštunica i najavio razvoj privrede, otvaranje novih radnih mesta i bolji život.

Polaganju kamena-temeljca prisustvovali su ministri za državnu upravu i lokalnu samoupravu, za privredu i za kapitalne investivcije, Zoran Lončar, Predrag Bubalo i Velimir Ilić.

Koštunica je u Adi razgovarao sa predsednikom opštine Ferencom Irmenjijem i pozdravio više hiljada gradjana.

Lalović: Ispunjavanje uslova za EU do 2012. godine

Srbija će do 2012. godine ispuniti sve ekonomske uslove za ulazak u Evropsku uniju, procenio je u Nišu funkcioner Demokratske stranke Srbije i ministar za rad zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović.

Lalović je kazao da je Vlada Srbije za tri godine smanjila siromaštvo sa 10,5 na 6,5 odsto, a da je plata veća realno za 23 odsto, dok je realna kupovna moć veća za 21 odsto.

On je kazao da očekuje da će u drugoj polovini 2007. početi da opada broj nezaposlenih jer će do tada, kako je naveo, biti završeno restruktuiranje i privatizacija još 75 preduzeća.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.