DSS: Istražiti kupovinu glasova u Novom Sadu

Izvor: Kurir, 23.Maj.2012, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Istražiti kupovinu glasova u Novom Sadu

Predsednik novosadskog odbora DSS Borko Ilić optužio stranke na vlasti da su u Novom Sadu pritiskale zaposlene u javnim i komunalnim preduzećima da glasaju za pojedine stranke

NOVI SAD - Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Srbije (DSS) Borko Ilić izjavio je da su lokalni izbori u Novom Sadu bili obeleženi "neviđenom kupovinom glasova".

"Podsećamo javnost da je kupovina glasova krivično delo i da mora da se digne glas protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << toga. Očekujemo od policije i tužilaštva da se sprovede detaljna istraga i da se utvrdi ko je organizovao kupovinu glasova u Novom Sadu i, što je još bitnije, za čije interese i čijim parama", rekao je Ilić na današnjoj konferenciji za novinare.

On je optužio stranke na vlasti da su u Novom Sadu pritiskale zaposlene u javnim i komunalnim preduzećima da glasaju za pojedine stranke i učestvuju u kampanji od vrata do vrata, kao i da su koristile resurse tih preduzeća za potrebe kampanje stranaka na vlasti.

Ilić je novinarima pokazao i fotografije na kojima se vidi kako dizalica Javnog komunalnog preduzeća "Stan" postavlja plakate Lige socijaldemokrata Vojvodine po zgradama u Novom Sadu.

"Sve ovo svedoči da je Novi Sad zahvaljujući pojedinim strankama na vlasti duboko potonuo u devedesete, iako su na vlasti prethodne četiri godine bili takozvani evropejci i autonomaši", kazao je Ilić.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

DSS: Ko je kupovao glasove u Novom Sadu?

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2012

Predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke Srbije Borko Ilić izjavio je da su lokalni izbori u Novom Sadu bili obeleženi "neviđenom kupovinom glasova"..."Podsećamo javnost da je kupovina glasova krivično delo i da mora da se digne glas protiv toga. Očekujemo od policije i tužilaštva da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.