DSHV protiv ukidanja dopisništva HRT-a u Beogradu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2010, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSHV protiv ukidanja dopisništva HRT-a u Beogradu

ZAGREB -

Predsedništvo Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) protivi se ukidanju dopisništva Hrvatske radiotelevizije (HRT) u Beogradu, jer "bi to štetilo hrvatskoj manjini u Srbiji", saopšteno je danas iz te vojvođanske partije.

Predsednik DSHV Petar Kuntić objasnio je da će takva odluka hrvatsku manjinu u Srbiji "ostaviti u još većoj informativnoj blokadi u matičnoj domovini", prenela je hrvatska novinska agencija Hina.

"Ionako se o nama na HRT-u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << malo izveštavalo. Ako budu ukinuli dopisništvo (HRT u Beogradu) o nama opšte neće biti reči na tom mediju", izjavio je Kuntić.

On je najavio da će DSHV pokrenuti akciju u Hrvatskom nacionalnom veću kako bi HRT preinačio takvu svoju odluku.

Hina je prenela pisanje hrvatskih medija da će HRT početkom novembra ugasiti svoje dopisništvo u Beogradu iz finansijskih razloga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvatska očekuje podatke o nestalima

Izvor: S media, 31.Avg.2010, 00:10

Hrvatski ministar porodice, branitelja i medjugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić izjavio je danas u Vukovaru da od vlasti u Srbiji očekuje da Hrvatskoj dostave podatke o nestalim i zatvorenim osobama kako bi potraga za njima bila brža i efikasnija...Ivić je na skupu u Vukovaru, povodom Medjunarodnog...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.