Izvor: Blic, 30.Nov.2009, 09:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS osvojila najviše glasova u Leposaviću

Prema prvim nezvaničnim rezultatima, na vanrednim lokalnim izborima za opštinu Leposavić na severu Kosova, najviše glasova osvojila je Demokratska stranka, rečeno je Tanjugu u opštinskom izbornom štabu DS u Leposaviću.



I prema prelimnarnim rezultatima Srpske napredne stranke, DS je juče osvojila najviše glasova i to između 34 i 35 odsto od ukupnog broja izašlih glasača, Srpska napredna stranka je druga sa 20.48, dok je treća Demokratska stranka Srbije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 12.92 odsto osvojenih glasova.

Prema podacima iz SNS, Socijalistička partija Srbije osvojila je 10.38, Nova Srbija 5.94, G17 Plus 3.7, Srpska radikalna stranka 4.36, Pokret za Lešak 3.2, Grupa gradjana Koreni 2.01, Narodna stranka 1.91 i Veterani 0.70.

Biračka mesta zatvorena su u 20 časova, a do 18 časova izlaznost birača bila je 62 odsto od ukupno 11.888 građana sa pravom glasa, a po podacima iz SNS glasalo je 8.117 građana. Sekretar Republičke izborne komisije Veljko Odalović izjavio je Tanjugu da je bilo određenih prigovora na tok glasanja, ali da su zbori u suštini protekli bez većih problema.

Vanredni izbori održani su pošto je, polovinom jula, Vlada Srbije raspustila lokalni parlament uz obrazloženje da je bilo nepravilnosti prilikom usvajanja opštinskog budžeta.

Na vanrednim lokalnim izborima u Leposaviću učestvovalo je 11 lista, od kojih sedam stranačkih i četiri liste građanskih inicijativa.

Na vlasti u opštini Leposavić bila je koalicija Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije, Socijalističke partije Srbije, Srpskog nacionalnog veća i Pokreta za Lešak.

U opoziciji su bili Demokratska stranka i Sandžačka demokratska partija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS pobedila u Leposaviću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2009

LEPOSAVIĆ - Prema prvim nezvaničnim rezultatima, na vanrednim lokalnim izborima za opštinu Leposavić na severu Kosova, najviše glasova osvojila je Demokratska stranka, rečeno je Tanjugu u opštinskom izbornom štabu DS u Leposaviću...I prema preliminarnim rezultatima Srpske napredne stranke, DS...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.