DS i SDU osudile napad na Čedu Jovanovića

Izvor: Mondo, 18.Apr.2013, 17:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS i SDU osudile napad na Čedu Jovanovića

Demokratska stranka i Socijaldemokratska unija su najoštrije osudile napad huligana na lidera Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića, njegovu suprugu i prijatelje.

"Nedopustivo je da napad na jednog političkog lidera prođe samo kao vest u novinama", navela je DS u saopštenju i istakla da nadležni organi moraju hitno da reaguju, sprovedu istragu i kazne odgovorne.

DS smatra da država, u trenutku kada je ekstremizam u porastu, mora glasno da pokaže da >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je svako nasilje nedopustivo.

I Socijaldemokratska unija zatražila je od nadležnih organa da u najkraćem mogućem roku identifikuju i kazne učesnike napada na lidera LDP, uz ocenu da je taj incident "još jedna od posledica atmosfere nasilja i linča prema neistomišljenicima".

"Socijaldemokratska unija smatra da je jučerašnji fizički napad na predsednika LDP Čedomira Jovanovića, samo još jedna od posledica atmosfere nasilja i linča prema neistomišljenicima, koja se u Srbiji gradi dugi niz godina", navodi se u saopštenju SDU, koje je potpisao potpredsednik te stranke Miloš Adamović.

Napadu na Jovanovića je, kako smatraju u SDU, "bez sumnje, značajno doprinela i dugogodišnja medijska satanizacija predsednika LDP".

U SDU tvrde da je "veoma zabrinjavajuće i izveštavanje pojedinih tabloidnih medija o tom događaju, u kojima se s velikim simpatijama prikazuje napad na predsednika jedne opozicione političke partije".

SDU je u saopštenju navela da očekuje od novinarskih udruženja da se "ograde od medija koji promovišu nasilje kao legitimni način izražavanja političkog ili bilo kog drugog stava".

Jovanović je napadnut juče u Segedinu kada je na njega nasrnula grupa huligana dok je bio u restoranu sa suprugom i prijateljima.

(MONDO/Agencije Foto Ilustracija Guliever Getty Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.