DS: Zašto je hotel prodat po nižoj ceni?

Izvor: RTS, 21.Avg.2013, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Zašto je hotel prodat po nižoj ceni?

Demokrate pitale Vladu da li je plan da se Srbija izvede iz krize tako što će, kao u slučaju hotela "Jugobanka" i "Vršačkih vinograda", prodavati državnu imovinu u bescenje kako bi se prikazala lažna slika da ipak imamo investitore.

Demokratska stranka pozvala je Vladu Srbije da kaže ko je dao odobrenje da se hotel na elitnoj lokaciji na Kopaoniku proda za 30 odsto procenjene vrednosti, odnosno za samo 600 evra po kvadratu.

"Postavlja se pitanje da li su primeri >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nove ekonomske politike Vlade Srbije današnja prodaja hotela 'Jugobanke' na Kopaoniku i nedavna prodaja imovine 'Vršačkih vinograda' i da li je plan Vlade da izvede Srbiju iz krize tako što će, kao u ova dva slučaja, prodavati državnu imovinu u bescenje kako bi se prikazala lažna slika da ipak imamo investitore?", ukazala je Demokratska stranka.

Demokratska stranke je upitala Vladu Srbije kako je moguće da Direkcija za imovinu direktnom pogodbom hotel na elitnoj lokaciji na Kopaoniku, koji je nedavno kupila za 2,1 miliona evra, proda za 1,5 miliona evra.

Vlada Srbije je hotel Jugobanke na Kopaoniku prodala kompaniji iz Ujedinjenih Arapskih Emirata "Properti investment LLC" za 1,5 miliona evra. Direkcija je taj hotel prethodno otkupila od suvlasnika za 2,1 milion evra.

Demokratska stranka je navela da Vlada Srbije nije objasnila ni zašto je za samo 5,2 miliona evra ili 30 odsto procenjene vrednosti prodala imovinu "Vršačkih vinograda" i to na licitaciji koja je bila zakazana u roku od 15 dana u vreme godišnjih odmora.

"Vršački vinogradi", inače, raspolažu sa 1.700 hektara vinograda, 45.000 metara kvadratnih objekata i zalihom od deset miliona litara vina.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.