DS: Vlast ne sme biti pokrovitelj zločina

Izvor: RTS, 04.Maj.2019, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Vlast ne sme biti pokrovitelj zločina

Organizovanjem i održavanjem Kongresa SRS u Hrtkovcima upućena je poruka svim demokratski orijentisanim i humanističkim idejama privrženim građanima da je Srbija u 21. veku zemlja u kojoj politički ekstremizam ima političko pokroviteljstvo i institucionalnu zaštitu, saopštila je Demokratska stranka.
"Koliko su se danas udaljili normativno i stvarno kada se dopušta razapinjanje šatre i otvoren mikrofon >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravosnažno osuđenom licu koje je razapinjalo svoje neistomišljenike pretnjama i uvredama?", pita DS.
U situaciji kada je prostor za drugačije mišljenje i alternativu brutalno sužava, navodi DS, na političkoj sceni se ustupa mesto da Vojislav Šešelj zastupa "nesmetano opskurne, fašističke ideje".
"Koliko je vlasti u ovoj zemlji stalo do progresa, demokratske transformacije društva, mira i saradnje i raskida sa prošlošću ne govore proklamacije, već odnos prema negaciji i same mogućnosti da se normalnost i tolerancija uspostave, što jeste Vojislav šešelj i njegova politika. Budućnost Srbije danas je zarobljena na jednom privatnom posedu, ostavljena da njome rukuje osuđenik na piru kojim se veliča zločin i učinjeno zlo", ističe se u saopštenju.
Dodaju da vlast to ne smatra povodom za primenu zakona.
"Demokratska stranka poziva sve građane koji žele drugačije sutra, pravednije, izvesnije, sigurnije i prosperitetnije da se večeras okupljanjem ispred Terazijske česme izborimo se za vrednosti koje nam jedino garantuju boljitak", navodi se u saopštenju DS-a.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.