DS: Prikupili smo 25.000 potpisa za smenu Malog

Izvor: B92, 02.Jul.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Prikupili smo 25.000 potpisa za smenu Malog

Beograd -- Gradski odbor DS Beograd saopštio je da je prikupio je 25.000 potpisa za smenu gradonačelnika Siniše Malog zbog rušenja objekata u Savamali.

DS navodi da će nastaviti prikupljanje potpisa, jer smatra da ne postoji namera da oni koji su krivi za rušenje snose odgovornost.

"Siniša Mali je nedeljama obmanjivao javnost izjavama da grad Beograd i niko iz grada nema nikakve veze sa rušenjem u Savamali, iako je od samog početka bilo jasno da je on jedini >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kome je to bilo u interesu, kao i da se to nije moglo desiti bez saglasnosti gradonačelnika i gradske vlasti. Na kraju je i sam premijer (Aleksandar Vučić) potvrdio ono što su svi znali‎, i 'vrh gradske vlasti' direktno optužio za ovaj skandalozni dogadjaj", navodi se u izjavi odbornika DS u Skupštini Beograda Zorana Alimića.

Oko 30 osoba sa fantomkama na glavama bagerima je porušilo nekoliko objekata u beogradskoj četvrti Savamala u noći izmedju 24. i 25. aprila. Maskirane osobe su maltretirale gradjane koji su se tu zatekli, oduzimali im mobilne telefone, vezivali ih i pretili im. Gradjani su pozivali policiju, ali su ih službenici upućivali na Komunalnu policiju, koja je rekla da slučaj nije u njenoj nadležnosti, te niko iz policije nije reagovao.

Zaštitnik gradjana Saša Janković objavio je izveštaj o postupanju policije u izbornoj noći, u kojem navodi da je službenicima iz vrha policije bilo naredjeno da ne reaguju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u aprilu da su samo "kompletni idioti" mogli da ruše nelegalne objekte tokom noći, a dva meseca kasnije je izjavio da su odgovorni za rušenje ljudi u vrhu gradske vlasti u Beogradu.

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" do sada je održala četiri protesta kojima je prisustvovalo i po 20.000 ljudi, tražeći smenjivanje gradonačelnika Beograda Siniše Malog i vrha Policije, Komunalne policije, kao i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.