DS: Nikolić odustao od EU politike

Izvor: B92, 17.Maj.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Nikolić odustao od EU politike

Beograd -- Izbori za predsednika Srbije biće referendum za EU jer je kandidat Tomislav Nikolić potpisivanjem sporazuma s DSS odustao od evropske politike, saopštila je DS.

"Nakon potpisivanja sporazuma SNS i DS S jasno je da je Nikolić zbog podrške Koštunice odustao od evropske politike. Koštunica je više puta nedvosmisleno rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je uslov za saradnju sa njegovom strankom odustajanje od daljih evropskih integracija i jasno je da je zarad podrške Koštunice Nikolić na taj uslov pristao", navodi Demokratska stranka.

DS poručuje da to samo dokazuje opasnu nedoslednost Nikolićeve politike koja se stalno menja i u kojoj postoji samo jedna konstanta, a to je da je spreman da kaže ili uradi sve zarad vlasti.

"Ono na šta smo upozoravali tokom cele kampanje - Tomino evropsko opredeljenje je samo izborna maska - najbolje je dokazao on sam potpisivanjem sporazuma sa Koštunicom", istakla je DS i poručila da su zato izbori 20. maja referendum za odbranu evropske budućnosti Srbije.

DSS i SNS juče su potpisale sporazum o podršci stranke Vojislava Koštunice Nikoliću u drugom krugu predsedničkih izbora. Nikolić je sporazumom prihvatio da se pitanje da li je u interesu Srbije da bude članica EU razreši na referendumu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS: Nikolić odustao od evropske politike

Izvor: Akter, 17.Maj.2012

Izbori za predsednika 20. maja biće referendum za EU, budući da je Tomislav Nikolić sporazumom sa DSS-om odustao od evropske politike, saopštila Demokratska stranka

Nastavak na Akter...

Nikolić izbegao da odgovori da li je ponovo promenio stavove o EU

Izvor: Blic, 17.Maj.2012

Potpisivanjem sporazuma SNS i DSS, koji niko nije imao priliku do sada da vidi, nameće se pitanje - da li je kandidat za predsednika Tomislav Nikolić iznova promenio svoje stavove. Kako i jedna i druga stranka imaju potpuno suprotne stavove o budućnosti Srbije, kao osnova saveza naveden je referendum...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.