DS: Neracionalno zaduživanje zbog kanala

Izvor: RTS, 29.Jan.2013, 17:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Neracionalno zaduživanje zbog kanala

Ministar Milan Bačević je svojim aktivnostima vezanim za izgradnju kanala Beograd-Solun na putu da nas zaduži za dodatnih 12 milijardi dolara, poručuje Demokratska stranka, dodajući da je potpisani protokol u Kini neracionalan.

Demokratska stranka saopštila je da će se Srbija zahvaljujući nekontrolisanom zaduživanju uskoro naći pred bankrotstvom, a da je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević "svojim aktivnostima vezanim za izgradnju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kanala Beograd-Solun na putu da nas zaduži za dodatnih 12 milijardi dolara".

Ministar Bačević, kako se dodaje, potpisao je u Kini protokol za projekat od koga se u prošlom veku odustalo, jer je neizvodljiv i neracionalan, i demokrate od njega traže da im odgovori na nekoliko pitanja.

"Šta je tačno dogovorio u Kini i šta je sadržaj potpisanog protokola i kako je izabran partner koji će raditi studiju izvodljivosti", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate pitaju ministra i da li je ugovorena obaveza i da taj partner sprovodi eventualne radove i na osnovu kojih kriterijuma, ali i da li je reč o privatnoj inicijativi ili je ministar imao ovlašćenja Vlade Srbije da pregovara o ovolikom zaduženju ili eventualnoj koncesiji.

Demokratska stranka, kako se zaključuje, podseća da je ova vlada obavestila javnost da nema novca za besplatne udžbenike za petake, ali da je spremna da se zaduži 12 milijardi dolara za potpuno "besmisleni izborni projekat".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS: Srbija pred bankrotom,a Bačević je zadužuje

Izvor: Blic, 29.Jan.2013

Demokratska stranka saopštila je danas da će se Srbija zahvaljujući nekontrolisanom zaduživanju uskoro naći pred bankrotstvom, a da je ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević "svojim aktivnostima vezanim za izgradnju kanala Beograd- Solun na putu da nas zaduži...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.