DS: Ko je odgovoran za kolaps u zdravstvu

Izvor: Blic, 22.Okt.2013, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ko je odgovoran za kolaps u zdravstvu

Demokratska stranka pitala je danas ministarku zdravlja Slavicu Đukić Dejanović ko je odgovoran za kolaps zdravstvenog sistema u kome se gradjani svakodnevno suočavaju s brojnim problemima u lečenju i gube trku sa životom.

U delu sednice za postavljanje poslaničkih pitanja u SkupštiniSrbije, poslanik DS-a i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlja Dušan Milisavljević pitao je ko je odgovoran za nestašicu lekova i stentova i naveo da je ministarka zdravlja kazala da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su za stanje u zdravstvenim ustanovama odgovorni njihovi direktori.

"Pitam ministarku zdravlja ko je postavio te direktore koji su doveli do propasti sistema zdravstva", upitao je Milisavljević.

On je pitao i ko je odgovoran za liste čekanja za operacije, za to što oboleli od malignih bolesti čekaju mesecima na početaka zračne terapije, što mnogi mamografi ne rade u zdravstvenim ustanovama u Srbiji i za odnos prema deci kojoj je neophodna transplantacija organa.

"Prioritet države je zdravlje građana, tu nema politike. Zdravstveni sistem je u kolapsu", upozorio je Milisavljević i pozvao ministraku zdravlja da se povuče sa te funkcije ako nije u stanju da rešava probleme i prepusti je nekom drugom.

Poslanik Liberalno demokratske partije Kenan Hajdarević je, povodom 21. godišnjice od otimice i ubistva 16 Bošnjaka u Sjeverinu, pitao premijera Ivicu Dačića i ministra za rad Jovana Krkobabića kada će porodicama žrtava biti priznat status civilnih žrtava rata i dokle se stiglo u tom poslu.

Hajdarević je naveo da LDP smatra da je potrebno porodicima žrtava dati pravičnu naknadu i negodovao što su, kako je rekao, počinioci tog zločina još na slobodi I nisu procesuirani I osuđeni.

Zamenica šefa poslaničke grupe Srpski pokret obnove-Demohrišćanska

stranka Srbije Olgica Batić zatražila je od ministra prosvete Tomislava Jovanovića da razjasni nedoumice o polaganju male mature, a ministraku zdravlja koliko dugo se čeka na ugradnju veštačkog kolena i da li je moguće tu intervenciju platiti iz "svog džepa" kako se ne bi čekalo.

Olgica Batiće je pitala ministre poljoprivrede i trgovine, Dragana Glamočića i Rasima Ljajića, da li postoji stav vlade o pitanju genetski modifikovane hrane.

Ona je Glamočića pitala da li će biti usvojena strategija razvoja poljoprivrede, a ministra finansija Lazara Krstića da li je ministarstvo uradilo analizu oporezivanja dela bankarskog profita koje banke stiču provizijom, navodeći da su banke, prema podacima Narodne banke Srbije, na privizijama zaradile 400 miliona evra za godinu dana.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

DS: Ko uništava zdravstvo Srbije

Izvor: Danas, 22.Okt.2013

Ko je odgovoran za kolaps zdravstvenog sistema u kome se građani svakodnevno suočavaju s brojnim problemima u lečenju i gube trku sa životom - pitao je juče u okviru poslaničkih pitanja u republičkom parlamentu Dušan Milisavljević, poslanik DS i predsednik skupštinskog Odbora za zdravlje. Njega...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.