DS: Ispitati sve lažne stručnjake i sumnjive diplome

Izvor: Radio 021, 22.Mar.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ispitati sve lažne stručnjake i sumnjive diplome

Vlada u senci Demokratske stranke raspravljala je o stanju u prosveti i zaključila da je u poslednjih nekoliko godina stanje u ovoj oblasti iz dana u dan gore, kao i da je neophodno odmah istražiti slučajeve lažnih stručnjaka i ispitati sve sumnjive diplome.

Predlog Demokratske stranke i vlade u senci je da se prosvetarima poboljša materijalno stanje zato što oni imaju jedan jako odgovoran i važan posao, a to je ustvari obrazovanje naše dece, smatra Miodrag Stojković, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ministar prosvete i nauke Vlade u senci.

"Svedoci smo jednog od najdužih štrajkova prosvetara koji je počeo 17. novembra prošle godine i ušao je u peti mesec. Sadašnja vlast vidi obrazovanje kao trošak. Mi se sa time ne slažemo. Mi mislimo da je obrazovanje najbolja investicija koju može jedna država da uloži u svoju budućnost", rekao je Stojković.

Sa druge strane, po njegovom mišljenju, taj trošak se očigledno vladajućoj grupi, odnosno vlasti sve više dopada, to je najbolji izgovor - da mi nemamo novca.

"Nama se to ne sviđa i citiramo samo premijera koji je rekao da 'imamo para ali nemamo na šta da ih potrošimo'. Eto naš predlog je da se potroše na obrazovanje i na nauku", ocenio je Stojković i naveo da je dodatni trošak sigurno štampanje lažnih diploma i lažnih doktorskih titula.

"Opet smo svedoci jedne afere, znači posle jedne afere 'Mala matura', posle jedne afere 'Lažni doktorati', imamo sada i aferu jednog lažnog stručnjaka koji je u Ministarstvu za privredu državni sekretar i koji je u roku od pet dana položio deset ispita. Mi želimo da se takve stvari zaustave. Želimo da ta brana zahvaljujući ove vlasti pukla, najzad se zakrpi i da se najzad sve te diplome ispitaju. Da ti ljudi daju ostavke i da se njihove diplome ispitaju", zaključio je Stojković, a prenosi DS.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.