DS: Ilić svesno obmanjuje građane

Izvor: RTS, 16.Okt.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ilić svesno obmanjuje građane

Iako je ministar građevine Velimir Ilić obećao da će radovi na izgradnji auto-puta E-763 početi u junu ove godine, Vlada tek danas usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za kredit za izgradnju deonice Obrenovac-Ljig, saopštio DS.

Demokratska stranka kritikovala je Vladu Srbije što je tek danas usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za kredit za izgradnju deonice na autoputu E-763, iako je, kako tvrdi DS, ministar građevine Velimir Ilić >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javno obećao da će radovi na izgradnji tog puta početi u junu ove godine.

"Danas, pet meseci kasnije, Vlada Srbije je tek usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za kredit za izgradnju ovog puta, koji najpre treba da usvoji Skupština Srbije, a potom i da se realizuje", navode demokrate u saopštenju dostavljenom medijima.

DS navodi da je upozoravala da su Ilićeve izjave nerealne, da ministar "govori neistinu" i da "svesno obmanjuje građane".

Demokrate u saopštenju postavljaju pitanje i pod kojim uslovima je dogovoren ili izabran izvođač radova, koliki deo posla će raditi domaća građevinska industrija i pod kojim uslovima, i kada će uopšte započeti radovi na toj deonici.

Iz DS tvrde i da "Ilić jedino nije slagao da će Skupština Srbije biti samo formalnost", kao i da njegove izjave "potvrđuju da aktuelna vlada nije sposobna da gradi Srbiju, već da je samo zadužuje".

Vlada je ranije danas usvojila Predlog zakona o potvrđivanju ugovora o zajmu za kredit za povlašćenog kupca za projekat izgradnje autoputa E-763 (deonica Obrenovac -Ljig) između Vlade Srbije i kineske Eksport-import banke, navedeno je u saopštenju vladine kancelarije za saradnju s medijima.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.