DS: Država Beogradu uzela 100 miliona evra

Izvor: Press, 01.Dec.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Država Beogradu uzela 100 miliona evra

DS u saopštenju, reagujući na podatke koje je izneo Tanjug pozivajući se na svoje izvore bliske Privremenom organu uprave da je Beograd pred bankrotom i da je danas usaglašenim rebalansom to sprečeno, tvrdi da "tabloidno iznošenje podataka ima za cilj dezinformisanje Beograđana o tome kako se zapravo radilo u Beogradu poslednjih pet godina".
"Beograd nije pred bankrotom i bez problema je funkcionisao sve do 20. novembra. Treba reći istinu za koju očigledno mnogi nemaju snage, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zapravo država ta koja je pred bankrotom. A, dokaz za to je što je Beogradu oduzeto 100 miliona evra na godišnjem nivou kako bi popunila svoje finansijske rupe", tvrde u DS.
Iz te stranke poručuju da je "dosta priče o spasiocima Beograda" koji su se pojavili u poslednjem momentu i koji "iznose samo neistine i blate sve one koji su poslednjih godina od Beograda napravili najveće i na žalost jedino gradilište u Srbiji".
Iz gradske uprave je u međuvremenu stiglo saopštenje u kome se najavljuje da će predsednik privremenog organa Grada Beograda Siniša Mali održati sutra konferenciju za novinare o rebalansu gradskog budžeta kojoj će prisustvovati i ostali članovi tog tela, kao i sekretar privremenog veća i sekretarka Sekretarijata za finansije.
Tanjugov je izvor ranije danas najavio da je za sutra planirana konferencija za medije na kojoj će se razgovarati o rebalansu budžeta, a da će takođe i u jutarnjim časovima usaglašeni rebalans biti usvojen.
Isti izvor je naveo, a Tanjug preneo, da je Privremeni organ uprave Beograda usaglasio danas rebalans gradskog budžeta za 2013. godinu, kojim je u poslednjem trenutku, izbegnut bankrot, a budžetski deficit prepolovljen, i to bez zaduživanja, već kroz mere štednje koje neće ići na štetu građana Beograda.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

DS: Beograd nije bio pred bankrotom. Država sada jeste!

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2013

Demokratska stranka (DS) negirala je danas da je Beograd pred bankrotom i ocenila da je glavni grad Srbije bez problema funkcionisao sve do 20. novembra..."Treba reći istinu, za koju očigledno mnogi nemaju snage, da je zapravo država ta koja je pred bankrotom. A dokaz za to je što je Beogradu izmenama...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.