DS: Da Beograd ponovo ima Zagrebačku ulicu

Izvor: Radio 021, 23.Jun.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Da Beograd ponovo ima Zagrebačku ulicu

Šef odborničke grupe DS-a u Skupštini grada Beograda Balša Božović predložio je da jedna ulica u Beogradu dobije ime Zagrebačka.

Božović je na sednici zatražio da Beograd ponovo dobije Zagrebačku ulicu, koju je imao doskora, ali je ona preimenovana u ulicu Koče Popovića.

"Beograd ima mnogo lepih, novoizgrađenih ulica koje mogu da dobiju naziv Zagrebačka. Važno je da ovaj predlog prođe i mislim da ne postoji odbornik koji bi imao nešto protiv, a nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << se da je tako u gradu i državi. Mislim da niko ko drži do Beograda i dostojanstva ove države nema ništa protiv da jedna ulica nosi ime Zagrebačka", rekao je Božović. On je naveo da je veoma pogodan trenutak za tako nešto, ali i da je "šokiran" jer ga je jedan dnevni list pozvao pet minuta pošto je predao inicijativu kako bi "pisao o tom skandaloznom predlogu", upitavši da li je neko iz gradske skupštine to javio medijima.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević rekao je da je Božović podneo predlog koji predstavlja političku inicijativu i da ne pita njega zbog čega su ga zvali pojedini novinari. Nikodijević je objasnio i da se o Božovićevoj inicijativi ne može raspravljati na današnjoj sednici, iz formalno-pravnih razloga.

Kapor i Mitić dobijaju ulice

Slikar i književnik Momo Kapor i nekadašnji fudbaler Rajko Mitić dobiće ulice u prestonici Srbije, odlučila je danas Skupština Beograda. Kapor će dobiti ulicu u delu Mačvanske, od Ulice Bore Stankovića do Tamnavske na Vračaru, a Mitić na Voždovcu, koja će se nalaziti na delu Banjičkog venca, od Ljutice Bogdana 3 pored stadiona "Rajka Mitića" do Sime Lozanića.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.