DS: Beograd nije pred bankrotom

Izvor: RTS, 27.Nov.2013, 13:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Beograd nije pred bankrotom

Beograd se ne nalazi pred bankrotom, saopštio je beogradski odbor DS-a. Na dan formiranja Privremenog veća na računima grada Beograda bilo više od pet milijardi dinara, saopštila ta stranka.

Beogradski odbor Demokratske stranke saopštio je da se Beograd ne nalazi pred bankrotom, kao i da će danas, prema informacijama koje taj odbor ima, biti isplećena treća rata pomoći penzionerima u glavnom gradu.

"Ovim se još jednom potvrđuje da se grad Beograd ne nalazi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pred bankrotom, kako su juče saopštili pojedini članovi i sekretar privremenog veća, jer da je to slučaj ne bi bilo moguće da Beograd isplaćuje pomoć penzionerima za koju Republika nema para", piše u saopštenju DS-a.

Iz te stranke navode da je na dan formiranja Privremenog veće na računima grada Beograda bilo više od pet milijardi dinara.

"Sredstva za pomoć penzionerima su odlukom Skupštine grada obezbeđena još 15. oktobra i beogradski penzioneri su ovu pomoć mogli dobiti pre mesec i po dana da nije bilo kalkulacija sa datumom isplate sredstava koja im pripadaju i da gradski sekretar zadužen za socijalnu zaštitu, kadar PUPS-a, nije odbijao da potpiše ovu isplatu", navode demokrate u saopštenju.

Četvorica članova Privremenog veća uprave u Beogradu sa Sinišom Malim na čelu i sekretar uprave Goran Vesić saopštili su juče da bi Beograd već ovog meseca bankrotirao da Vlada Srbije nije imenovala to veće.

"Da bi stvari bile jasne, grad Beograd se nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Da nije Vlada Republike Srbije uvela privremene mere i imenovala privremeni organ, Beograd bi već ovog meseca bankrotirao", naveli su članovi Privremenog veća.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.