DRAMA U RUSIJI: Avion sa 30 putnika završio na zaleđenoj reci (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Dec.2023, 19:58

DRAMA U RUSIJI: Avion sa 30 putnika završio na zaleđenoj reci (VIDEO)

Temperature u Zirjanki u ovo doba godine mogu da padnu i do -40 stepeni Celzijusa.

Ruski putnički avion sa 34 osobe sleteo je na zaleđenu reku na krajnjem istoku Rusije umesto na pistu zbog greške pilota. Antonov An-24 iz sovjetske ere, kompanije Polar Airlines, sleteo je jutros na zaleđenu reku Kolima u blizini aerodroma Zirjanka.

This Russian passenger plane landed on a frozen river by mistake😮❄️ pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << twitter.com/ojlRdEGrGo

— DW News (@dwnews) December 28, 2023

Na sreću, niko od putnika nije povređen, piše BBC.

Prema preliminarnoj istrazi, u pitanju je greška pilota, rekli su tužioci. U avionu je bilo trideset putnika i četiri člana posade. Let PI217 je rano jutros poleteo iz Jakutska i putovao je do Zirjanke, udaljene 1100 km.

Na snimku jednog od putnika vidi se avion usred zaleđene reke Kolima u istočnom Sibiru.

Temperature u Zirjanki u ovo doba godine mogu da padnu i do -40 stepeni Celzijusa. Tužioci su rekli da je avion sleteo na peščanu obalu u reci i da su tragovi u snegu pokazali koliko je trebalo da se zaustavi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Drama u Rusiji: Dogodila se greška FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 28.Dec.2023

Ruski putnički avion sa 34 osobe sleteo je na zaleđenu reku na krajnjem istoku Rusije umesto na pistu zbog greške pilota...Antonov An-24 iz sovjetske ere, kompanije Polar erlajns, sleteo je jutros na zaleđenu reku Kolima u blizini aerodroma Zirjanka. Na sreću, niko od putnika nije povređen, piše...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.