DRAMA U CRVENOM MORU, HUTI POSLALI UPOZORENJE Preduzimamo akcije

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2023, 08:37

DRAMA U CRVENOM MORU, HUTI POSLALI UPOZORENJE "Preduzimamo akcije"

Predstavnik jemenskih Huta, Mohamed al-Bukaiti, upozorio je da će se ta grupa suprotstaviti bilo kojoj koaliciji koju formiraju SAD na Crvenom moru, nakon najave američkog ministra obrane Lojda Ostina o virtuelnom sastanku sa ministrima koalicije.

Predstavnik jemenskih Huta Mohamed al-Bukaiti, upozorio je danas da će se ta grupa suprotstaviti bilo kojoj koaliciji koju formiraju SAD, a koja bude raspoređena na Crvenom moru.

Ranije u danas, američki ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << obrane Lojd Ostin je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa izraelskim kolegom Joavom Galantom najavio je da će sutra biti održan virtuelni sastanak sa ministrima koalicije kako bi se razmotrila ova pretnja.

- Preduzimamo akcije za izgradnju međunarodne koalicije. Ovo nije samo problem SAD, to je međunarodni problem - naveo je Ostin.

Predstavnik Huta je rekao da su SAD ponudile da neće ometati napore usmerene ka trajnom miru u Jemenu u zamenu za zaustavljanje vojnih operacija Huta u Crvenom moru.

Mi to kategorički odbijamo - poručio je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.