Izvor: N1 televizija, 26.Jul.2018, 23:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DPA: Albanci s juga podržaće eventualnu razmenu teritorija

Predsednik Demokratske partije Albanaca (DPA) Ragmi Mustafa rekao je da će, ako dođe do dogovora Beograda i Prištine o razmeni teritorija, podržati to rešenje.

"Podržaćemo politiku kosovske strane, pa ako se Priština i Beograd dogovore da konačno rešenje bude razmena teritorije - jug Srbije za sever Kosova - mi ćemo to verovatno podržati", rekao je Mustafa za Demostat.

On je rekao da postoje navodi o takvom ishodu i sa srpske i sa kosovske strane, ponavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da će se Albanci sa juga najverovatnije prikloniti onome što je prihvatljivo za Kosovo.

Mustafa je dodao da se njegova stranka zalaže da Albanci sa juga Srbije dobiju isti politički status koji imaju Srbi na severu Kosova, a ako konačno rešenje bude razmena teritorije, onda je to pitanje, kako kaže, svakako rešeno.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.