DOSTA NAM JE DIKTATORA RAME: Albanska opozicija najavljuje VELIKE PROTESTE 25 MAJA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DOSTA NAM JE DIKTATORA RAME": Albanska opozicija najavljuje VELIKE PROTESTE 25 MAJA!

Ujedinjena albanska opozicija odlučila je da sledeći veliki protest održi 25. maja u 19. časova u Tirani.

Tokom sastanka predsedništva najveće opozicione albanske stranke Demokratske partije, na kojoj su prisustvovali i lideri političkih partija koji čine savez ujedinjene opozicije, doneta je odluka da se naredni "nacionalni protest“ održi 25. maja u 19 časova.

Najavljujući protest, lider demokrate Ljuljzim Baša izjavio je da nastavljaju "suočavanje, bez >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povratka, sa slugama vladajuće kriminalne hunte".

- Najviši forum Demokratske partije zajedno sa liderima koalicionih partnera izvršili su analizu teškog stanja državnog udara u kojoj se nalazi zemlja. Cela Albanija i svet su razumeli da je Edi Rama u panici od rezultata istražnih postupaka u kojima je direktno umešan. Jednoglasna odluka opozicije predstavlja frontalnu konfrontaciju u svim formama. Od ovog trenutka bićemo svakodnevno i svakog minuta zajedno sa građanima, suočeni bez povratka, sa vojnicima i slugama vladajuće kriminalne hunte, sve dok ponovo ne diskutujemo o povratku demokratije - izjavio je Baša posle sastanka.

Od februara, kada su počeli protesti albanske opozicije, do sada su održano 11 okupljanja, šest ispred albanskog parlamenta, tri ispred albanske vlade i dva u formi šetnje od vlade, preko parlamenta, pa sve do sedišta Direkcije albanske policije u Tirani.

Protest koji je bio održan 11. maja bio je najopasniji. Tada su bili bacani molotovljevi kokteli na zgradama vlade, parlamenta i policije, te su bili uništeni prozori, ulazna i zadnja vrata vlade, povređeno 16 policajaca, probijeni policijski kordoni i privedeno više od 50 lica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.