DONETA ODLUKA: Evo da li će raspust biti produžen

Izvor: Telegraf.rs, 09.Jan.2017, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONETA ODLUKA: Evo da li će raspust biti produžen

Raspust za učenike u školi u Srbiji, ipak se završava u sredu, 11. januara, kada će se svi đaci vratiti u školske klupe. Ova odluka, međutim, ne mora da se odnosi na opštine u kojima je zbog ledenog talas proglašena vanredna situacija.

Ministarstvo prosvete je danas donelo odluku da se prekosutra učenici vrate nastavnim aktivnostima, koje je trebalo da počnu danas, ali su zbog gripa odložene za dva dana.

Odluka je doneta na osnovu broja obolelih učenika >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << od gripa, što su direktori škola morali da dostave nadležnom ministarstvu.

Foto-ilustracija: Profimedia

Pomoćnica ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje Vesna Nedeljković rekla je da se broj obolelih od gripa u Beogradu smanjuje odnosno u najmanu ruku stagnira.

Nedeljković je dodala da je odluka o nastavku škole doneta imajući u vidu poteškoće u eventualnom organizovanju nadoknade propuštenih časova, a istovremeno je zamolila nastavnike i profesore da ne kreću odmah sa ispitivanjem učenika već da nađu način kako nadoknaditi propušteno gradivo.

Raspust, međutim, ne mora biti prekinut u devet opština u kojima je zbog vremena, proglašena vanredna situacija. Kako je za Telegraf.rs rečeno u Ministarstvu prosvete, odluku o produžetku ili prestanku raspusta u tim opštinama donose organi lokalne samouprave.  

(Telegraf.rs /Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.