DONACIJA: 90.000 evra Sjenici od Japana

Izvor: Kurir, 10.Feb.2014, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DONACIJA: 90.000 evra Sjenici od Japana

Tim novcem biće kupljen kamion za odgušenje kanalizacije i plug za sneg

SJENICA - Predstavnici Ambasade Japana u Srbiji uručiće danas u zgradi opštine Sjenica novčanu donaciju od oko 90.000 evra za tamošnje komunalno preduzeće "Vrela", iz koje će biti nabavljen kamion za odgušenje kanalizacije i plug za sneg.

Vlada Japana donirala je 89.200 evra preduzeću "Vrela", za podršku unapređivanju zaštite životne sredine u Srbiji, saopštila je japanska ambasada >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i navela da će primopredaji donacije prisustvovati ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki.

Uključujući ovu donaciju, ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništa u Srbiji od 1999. godine je oko devet miliona evra.

Ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u tom periodu je 460 miliona evra, navodi se u saopštenju i ističe da će svečanosti prisustvovati državni sekretar Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine Dejan Popović, zamenik predsednika opštine Sjenica Muriz Turković i direktor JKP "Vrela" Ismet Mehmedbašić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.