DOLI DONA NAJBRŽA, OSTAVILA IZA SEBE PET GRLA

Izvor: Kurir, 01.Jan.2012, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLI DONA NAJBRŽA, OSTAVILA IZA SEBE PET GRLA

Doli Dona, porodice Plavić iz Beograda, sa Rizvanom Sakićem u sedlu, pobednik je prve novogodišnje konjičke trke u Šapcu

ŠABAC - Šapčani se i u 2012. godini nisu odrekli tradicije, pa su i ovog 1. januara organizovali novogodišnje konjičke trke, koje više od decenije najavljuju kao prvi sportski događaj u svetu.

Doli Dona, porodice Plavić iz Beograda, sa Rizvanom Sakićem u sedlu, pobednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je prve novogodišnje trke u Šapcu. Na stazi dugoj 800 metara iza sebe je ostavila pet galopera.

"Prvog dana pobediti znači sreću cele godine, mnogo smo srećni", rekla je posle trke Irena Plavić, vlasnik pobedničkog grla.

Iako je u tri trke učestvovalo samo 12 grla, prvo ovogodišnje nadmetanje galopera u Šapcu okupilo je oko 2.000 ljubitelja ovog sporta. Gledaoce je grejalo kuvano vino, a svi posetioci od konjičkog kluba dobili su i kalendare.

U drugoj trci najbolji je bio Mauntajn Denser, Ere Ivanovića iz Beograda dok je u nadmetanju sulkaša trijumfovao Ludvig Van Gile, Zorana Vasića iz Glušaca.

"Veliki je uspeh pobediti na početku sezone, jer to nagoveštava uspešnu godinu. Veliki broj grla koji trenira u Šapcu nagoveštava da će sezona 2012. godina biti najbolja u istoriji šabačkog Hipodroma", rekao je Sovranije Čonjagić, iz Konjičkog kluba "Šabac 1820".

Sa 120 konja u štalama, Šabac je trenutno najveći trening centar na Balkanu. Ove sezone biće održano 20 trkačkih dana a prvo nadmetanje najboljih galopera zakazano je za 1. april.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.