DOKAZ: Šefovi policije uhvaćeni na delu!

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOKAZ: Šefovi policije uhvaćeni na delu!

Kurir došao u posed dokumenta koji potvrđuje da rukovodioci MUP zataškavaju istrage koje se protiv njih vode. Sektor unutrašnje kontrole o svemu obavestio kabinet mnistra policije

BEOGRAD - Sektor unutrašnje kontrole policije još u septembru prošle godine poslao je kabinetu tadašnjeg ministra policije Ivice Dačića da se detaljno ispitaju mutni poslovi petorice visokih funkcionera - povodom zloupotreba na koje je ukazivao Kurir, ali istraga i dalje tapka u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << mestu.

Naime, tadašnji načelnik Unutrašnje kontrole Dragan Cvetković obavestio je Dačićev kabinet da su zbog pisanja Kurira pod istragom direktor policije Milorad Veljović, smenjeni načelnik Uprave za obezbeđenje Zoran Tomašević, bivši načelnik Uprave za zaštitu svedoka Miloš Perović, nekadašnji načelnik UKP Bogdan Pušić i savetnik u MUP Miodrag Antonijević, inače Veljovićev kum.

U dokumentu se navodi da postoje podaci da su neki od pomenutih policajaca pod istragom još od 2005. godine. Skandalozno je što u vezi sa istragom o kriminalnim radnjama čelnika policije nedavno smenjeni načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović ništa nije preduzeo iako su SUK i Cvetković upravo od UKP i njega tražili da proveri sve navode iz tekstova Kurira.

Dokument pod rednim brojem 05/2 od 9. septembra 2013. godine dokazuje da je tadašnji vrh policije bio pod istragom, kao što je Kurir i pisao.

Ponovo radila fioka

- U vezi s tekstovima o navodnim zloupotrebama pojedinih starešina Ministarstva unutrašnjih poslova koji su poslednjih dana objavljivani u dnevnom listu Kurir obaveštavamo vas da je Sektor unutrašnje kontrole policije u ranijem periodu vršio određene provere i da je kabinetu ministra dostavio izveštaje - kaže se u dokumentu u čiji je posed došao Kurir još u septembru prošle godine.

BOGDAN PUŠIĆ

BIVŠI ZAMENIK NAČELNIKA UKP

- izveštaj broj 05/2-646/12 od 7. 2. 2012. godine

- izveštaj broj 04/2-1827/05 od 24. 8. 2005. godine

- izveštaj broj 04/2-4840/09 od 19. 9. 2011.

- izveštaj sa oznakom „strogo poverljivo“ broj 805/05 od 7. 9. 2005.

Afere o kojima je Kurir pisao

- Sprečio hapšenje tajkuna Petra Matijevića, vlasnika IM „Matijević“

- Stopirao istragu o iznudi Bogdana Rodića

- Stopirao istragu afere u koju je upletena supruga Gordana, koja je učestvovala u izvlačenju novca iz kase Novog Sada

- Odredio ko će da uhapsi Gorana Kneževića, koji je priveden po nalogu Bojana Pajtića

ZORAN TOMAŠEVIĆ

BIVŠI NAČELNIK UPRAVE ZA OBEZBEĐENJE

- izveštaj broj 05/2/5257/13 od 20. 8. 2013. godine

- izveštaj broj 05/2/1500/C09 od 21. 5. 2009. godine

Afere o kojima je Kurir pisao

- Kupio kuću vođe „zvezdarskog klana“ Sredoja Šljukića Šljuke ispod cene, za 200.000 evra

- Na proveri zbog veza s narko-bosom Darkom Šarićem - organizovao obezbeđenje nekih Šarićevih klubova, ovaj zauzvrat opremio teretanu i streljanu za pripadnike uprave na čijem je čelu Tomašević

MILOŠ PEROVIĆ BIVŠI

NAČELNIK JEDINICE ZA ZAŠTITU

- izveštaj broj 05/2-5287/C11 od 24. 4. 2013.

Afere o kojima je Kurir pisao

Postao načelnik Jedinice za zaštitu svedoka (JZS) po

nalogu brata od ujaka Branka Ružića, nakon čega je jedinica služila za njegove lične potrebe. Protiv Perovića 20 pripadnika JZS podnelo je predstavku državnim organima

MIODRAG ANTONIJEVIĆ

SAVETNIK U MUP

- izveštaj broj 05/2-7095/C12 od 6. 12. 2012. godine

Afere o kojima je Kurir pisao

- Antonijević radi na crno u MUP Srbije kao savetnik, koristi službena vozila, ide na službena putovanja o trošku Ministarstva

- Preko lista Pres, gde je radio, a koji je bio u vlasništvu Miroslava Miškovića, bio veza Veljoviću s tim tajkunom

Pitanja koja je Kurir poslao MUP

i ministru Nebojši Stefanoviću

• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Miloradu Veljoviću?

• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Zoranu Tomaševiću?

• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Milošu Peroviću?

• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Bogdanu Pušiću?

• Dokle se stiglo sa istragom povodom dokumenta koji je Sektor unutrašnje kontrole policije poslao kabinetu, a koji se odnosi na njihove izveštaje o Miodragu Antonijeviću?

• Dokle se stiglo sa utvrđivanjem odgovornosti za paljenje ambasada Nemačke i SAD, pa i odgovornosti Milorada Veljovića, i za smrt dvadesetogodišnjeg Zorana Vujovića, koji je stradao 2008. godine, tokom mitinga „Kosovo je Srbija“?

MILORAD VELJOVIĆ

DIREKTOR POLICIJE

- izveštaj broj 05/2/17/C09 od 10. 3. 2009. godine

- izveštaj broj 05/2/6602/C09 od 14. 12. 2009. godine

Afere o kojima je Kurir pisao

- 13-minutni sastanak s albanskim mafijašem Ćazimom Osmanijem

- on i njegova najbliža rodbina vlasnici nekoliko kuća na planini Goliji

- sin Stanko Veljović vozi „mercedes CLK kupe“, vredan oko 60.000 evra

- stopirane istrage afera u koje je umešan Dragan Đilas: „bus-plus“, „Bulevar“, „Most na Adi“

-   naredio hapšenje Dragana Džajića jer se protivio da Miroslav Mišković preuzme FK Crvena zvezda

PALJENJE AMBASADA

RADNA GRUPA TRAŽI DOKAZE

Radna grupa koja istražuje paljenje stranih ambasada tokom mitinga „Kosovo je Srbija“ 2008. godine održala je sinoć sastanak, na kojem je odlučeno da se provere svi koji su učestvovali u akciji sprečavanja nasilja. Takođe, biće pregledani i snimci sa sigurnosnih kamera tokom napada na diplomatska predstavništva SAD i Nemačke. Članovi radne grupe, koju je nedavno formirao ministar policije Nebojša Stefanović, ističu da će ovaj slučaj biti istražen do kraja, a odgovorni za spaljivanje ambasada kažnjeni.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.