DOBIJENO SAMO 100 PROTIVGRADNIH RAKETA

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOBIJENO SAMO 100 PROTIVGRADNIH RAKETA

VALJEVO - Šef operative Hidrometeorološkog zavoda Srbije (HMZS) za odbranu od grada Zoran Babić izjavio je da se "najbrže moguće" popunjavaju protivgradne stanice na području radarskog centra "Blizonjski vis" kod Valjeva.

- Posle jučerašnjih dejstava, tokom kojih je sa 67 stanica ispaljeno 210 raketa, 53 protivgradne stanice ostale su bez raketa, a osmatranja govore da ćemo i danas imati dejstava protivgradne odbrane, pa popunjavamo stanice na potezu od Krupnja i Osečine do Mionice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - rekao je Babić agenciji Beta.

Babić je kazao da je dobijeno sto raketa valjevskog "Krušika", pa se njima popunjavaju stanice sa "Krušikovim" lanserima zbog razlika koje postoje na lanserima starijeg tipa proizvodnje.

- Tih sto raketa je samo gašenje požara s obzirom na to da 186 stanica kojima koordinira centar na Visu ima 565 raketa, što je tri rakete po stanici, a optimum popunjenosti je (bar) 12 raketa - kazao je Babić.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protivgradne stanice ostaju bez raketa

Izvor: Večernje novosti, 20.Jun.2010

Posle subotnjih dejstava na području Valjeva, 53 protivgradne stanice ostale su bez raketa, pa se hitno popunjava njihov broj

Nastavak na Večernje novosti...

Protivgradna odbrana čuva poljoprivrednike

Izvor: Capital.ba, 21.Jun.2010, 15:39

PELAGIĆEVO, Veliko nevrijeme praćeno gradom, koje je u Semberiji 16. juna nanijelo velike štete poljoprivrednoj proizvodnji, spriječeno je na području Posavine i opštine Pelagićevo zbog pravovremenog dejstva sve tri protivgradne stanice. Referent za Civilnu zaštitu u Opštini Pelagićevo Slobodan...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.