Izvor: B92, 10.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJUKANOVIC VERUJE DA BOJKOTA REFERENDUMA NECE BITI

Podgorica -- Crnogorski predsednik Milo Djukanovic izjavio je za "Borbu"

da ne veruje da ce biti bojkota referenduma o drzavno-pravnom statusu Crne Gore. Prema njegovim recima, cak i da neko pokusa da "neodgovorno posegne" za takvom odlukom, to aktuelnu vlast nece spreciti da organizuje referendum po svim demokratskim pravilima. Djukanovic je istakao da ce vlasti u Crnoj Gori uciniti sve da se kroz dogovor sa svim parlamentarnim strankama dodje do politickog konsenzusa o uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za organizovanje referenduma, cije ce rezultate svi prihvatiti, bez obzira na to kakvi oni bili. "Nadam se da ce takav pristup tom vaznom pitanju, od znacaja za buducnost danasnjih i generacija koje dolaze u Crnoj Gori, i drzave Crne Gore, imati i druga strana", rekao je Djukanovic.

Govoreci o politici zvanicnog Beograda, Djukanovic je rekao da se ne slaze s mnogima koji politicko ponasanje Vojislava Kostunice kvalifikuju kao produzetak Miloseviceve politike drugim sredstvima, ali da stoji cinjenica da se on nije odrekao nekih poluga politicke moci koje je koristio i njegov prethodnik. "Kad je Crna Gora u pitanju on se oslanja na one iste politicke snage, koje su do juce podrzavale Milosevica i koje su na izborima glasale protiv Kostunice", kaze Djukanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.