DJB: Izlazimo samostalno na beogradske izbore

Izvor: RTS, 08.Jul.2017, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DJB: Izlazimo samostalno na beogradske izbore

Pokret Dosta je bilo Saše Radulovića je saopštio, posle sednice Beogradskog i Glavnog odbora, da danas ulazi u kampanju za predstojeće beogradske izbore i da će na njih izaći samostalno.
DJB poručuje da ostaje otvoren za razgovore sa drugim opozicionim političkim organizacijama oko eventualnog zajedničkog nastupa, ali i da više neće čekati nikoga.

Pokret je usvojio plan od 20 tačaka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za beogradske izbore.
Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, Radulović je u prethodna dva meseca inicirao razgovore sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Srbije Sašom Jankovićem i bivšim predsedničkim kandidatom Vukom Jeremićem na temu zajedničkog izlaska na izbore predlažući trojni dogovor.
DJB traži i procenu celokupne imovine grada Beograda i svih 17 gradskih opština, decentralizaciju Beograda, uvođenje javnih konkursa za sve direktore i drugo.
Kako kažu, Janković još nije spreman da se opredeli kako treba izaći na beogradske izbore i da DJB nije spreman dalje da čeka.
Radulović navodi da je budžet grada oko 820 miliona evra, kao i da svih 17 opština imaju ukupno oko 100 miliona evra.
"Tako da ukupno imaju 920 miliona evra, odakle dolaze ti prihodi? To plaćaju građani i privreda, glavni prihod je porez na dohodak građana i ono što plaćaju preduzetnici - oko 300 miliona evra, zatim porez na imovinu oko 170 miliona evra, 35 miliona evra komunalne takse, na primer za isticanje firme 10 miliona evra, prihodi od imovine 41 miliona evra, 33 miliona za uređenje građevinskog zemljišta, a oko 20 miliona evra se plaća za decu u vrtićima", dodao je Radulović.
DJB poručuje da može na delu da pokaže da se javna uprava može voditi efikasno i transparentno, da se novac može trošiti odgovorno i život u Beogradu može da bude jednako kvalitetan kao u razvijenim prestonicama sveta.
Studio B je bio sprečen da izveštava sa događaja.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.