DIVLJAŠTVO: Autobus iz Prizrena kamenovan kod Kruševca

Izvor: Mondo, 25.Avg.2019, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIVLJAŠTVO: Autobus iz Prizrena kamenovan kod Kruševca

Autobus, koji je iz Prizrena krenuo ka Frankfurtu, kamenovan je kod Kruševca. Povređenih, srećom, nije bilo.

Foto: MONDO portal / Marko Čavić

Kako prenosi "Gazeta Express" pozivajući se na izjave putnika, autobus u kom su bili pretežno Albanci, kamenovan je sinoć kada je prolazio kroz Kruševac.

U izjavi za Indeksonline, jedan od putnika rekao je da je do kamenovanja došlo dva sata >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nakon ponoći, dok su nakon 30 minuta pripadnici MUP-a Srbije izašli na teren.

Putovanje ka Frankfurtu nastavili su u pet ujutru, navodi izvor ovog portala.

Da povređenih nije bilo, te da je putovanje ubrzo nastavljeno, potvrdio je i menadžer kompanije čiji je autobus kamenovan, Ibrahim Veseljaj.

Kosovo: Kamenovan autobus sa vernicima iz Beograda

"Nema povređenih, putovanje je nastavljeno, srpske vlasti su uradile svoj posao", rekao je Veseljaj.

Portal KosSev, pozivajući se na kosovske medije, javlja da je Ministarstvo spoljnih poslova tzv. Kosova osudilo je taj čin, i savetovalo ljudima sa Kosova da ne putuju kroz Srbiju.

Još jedno kamenovanje: Stradala ambulanta na KiM

"Napad ponovo pokazuje prepreke sa kojima se građani Kosova suočavaju tokom putovanja kroz Srbiju. Ne postoji sloboda kretanja", rekao je u izjavi za Gazeta Express portparol MSP Jetljir Ziberar.

KosSev navodi da se povodom slučaja kamenovanja autobusa, koji je bio udarna vest u mnogim kosovskim medijima, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nije oglasilo.

Dodaje se da su pokušavali da dobiju potvrdu vesti i od zvaničnih organa Srbije, ali da uprkos više telefonskih poziva i obraćanja pisanim putem odgovor još nije stigao.

Kasnije tokom dana, u objavi na Twitteru "napad na autobus pun putnika sa Kosova" osudio je i kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli, te poručio Srbiji da "omogući sigurnost, bezbednost i slobodu kretanja građanima Kosova".

Kamenovanje mnogo je češće na Kosovu, kada su u pitanju autobusi koji su iz Srbije ili voze Srbe koji obično dolaze na dedovinu i groblja o verskim praznicima, ali to svakako nije opravdanje za ovakvo divljačo i potencijalno po nečiji život opasno ponašanje.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.