DIREKTOR SZO OPTIMISTIČAN: Kina može da zaustavi širenje virusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jan.2020, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTOR SZO OPTIMISTIČAN: "Kina može da zaustavi širenje virusa"

Prema poslednjim zvaničnim podacima, virus je do sada je odneo 106 života, a zaraženo je 4.515 ljudi. 

Direktor Svetske zdravstvene organizacije posle sastanka sa zvaničnicima u Pekingu optimističan - smatra da Kina može da zaustavi širenje virusa!

Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus rekao je da veruje u sposobnosti kineskih vlasti da zaustave širenje novog koronavirusa.

Tedros je rekao na sastanku sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvaničnicima u Pekingu da odobrava mere kineskih vlasti u obuzdavanju epidemije, navodi se u izveštaju.

Generali direktor SZO-a dodao je da se ne zalaže za evakuaciju stranih državljana koji trenutno borave u Kini i pozvao ljude da ostanu smireni.

Evakuaciju svojih građana iz Kine najavili su Nemačka, Francuska, Japan i Južna Koreja.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, director-general of the World Health Organization, said the U.N. health agency wants "to understand the latest developments and strengthen our partnership with China in providing further protection against the outbreak.”https://t.co/o5NyRJivtT

— WWMT-TV (@wwmtnews) January 27, 2020

Kazahstan i Filipini prestali su da izdaju vize kineskim državljanima, a neke zemlje preporučile su da se u Kinu ne putuje bez preke potrebe. Poslovna putovanja u Kinu obustavili su "Fejsbuk", "El-Dži" i još neke velike kompanije.

Prema poslednjim zvaničnim podacima, virus je do sada je odneo 106 života, a zaraženo je 4.515 ljudi.

U međuvremenu, srpski epidemiolog ranije je izjavio da nema razloga za paniku, a na beogradskom aerodromu svi putnici prolaze zdravstvenu kontrolu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Korona virus preti celoj planeti, visoka opasnost od zaraze na GLOBALNOM nivou

Izvor: Večernje novosti, 29.Jan.2020, 00:33

Generalni direktor SZO Tedros Abhan Gebrejesus izjavio je da je uveren u sposobnost Kine da suzbije širenje korona virusa SVETSKA zdravstvena organizacija podigla je procenu rizika od korona virusa na međunarodnom nivou sa umerenog na - visok. SZO je do sada tvrdila da je rizik...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.