Izvor: B92, 27.Feb.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DINKIC: OTKUP MARAKA ZA DINARE PRODUZEN DO 31. MAJA

Beograd -- Otkup nemackih maraka i ostalih nacionalnih valuta zemalja clanica evro zone za dinare nastavlja se do 31. maja ove godine, odlucila je u sredu Narodna banka Jugoslavije.

"Od 1. marta taj otkup ce biti vrsen uz proviziju od 0,30 odsto zbog troskova koje ce NBJ imati za otpremanje deviza", rekao je guverner NBJ Mladjan Dinkic i porucio gradjanima da su guzve pred salterima ZOP-a, poslovnih banaka i menjacnica tako postale bezrazlozne. Ova odluka ce vaziti za Zavod za obracun i placanja i ovlascene menjacnice NBJ, a poslovne banke ce o njenom prihvatanju odluciti u skladu sa svojim interesom, rekao je Dinkic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.