DIM I PEPEO PARALISALI GRAD: Stravični snimci preplavili svet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 16:28

DIM I PEPEO PARALISALI GRAD: Stravični snimci preplavili svet (VIDEO)

Zbog aktivnosti vulkana zatvoren aerodrom u Indoneziji

Vulkan u Indoneziji Ili Levotolok proradio je danas, izbacujući dim i pepeo na visinu i do 4.000 metara, zbog čega je zatvoren lokalni aerodrom, preneo je Gardijan.

Zasad nema izveštaja o povredama i šteti usled erupcije na udaljenom jugoistočnom azijskom arhipelagu, ali su vlasti izdale upozorenje da postoji mogućnost od izliva lave.

Prvobitno je zona zabrana prilasku vulkanu iznosila dva kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali je proširena sada na četiri kilometara, a avio-kompanijama je savetovano da se ne približavaju toj oblasti, posebno nakon što je pepeo padao na Vunopitu aerodrom u blizini, koji je sada zatvoren.

- Savetovali smo ljude da ne prilaze vulkanskom krateru na udaljenost koja je manja od četiri kilometara - saopštila je indonežanska geološka državna služba.

Indonezija ima oko 130 aktivnih vulkana, a 2018. godine Anak Krakatau, vulkan koji se nalazi između Jave i Sumatre, je buknuo i izazvao klizište zemlje, nakon čega je nastao cunami koji je usmrtio više od 400 ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.