DF: Sloboda veroispovesti ugrožena samo pravoslavnim hrišćanima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2020, 15:25

DF: Sloboda veroispovesti ugrožena samo pravoslavnim hrišćanima

Demokratski front smatra da je sloboda veroispovesti u Crnoj Gori ugrožena samo pravoslavnim hrišćanima i navela da je crnogorska policija i jutros branila pravoslavnim vernicima da ulaze u hramove.

"Demokratski front najsnažnije osuđuje jutrošnju akciju policije Crne Gore, koja je opet branila ulaz u pravoslavne hramove vernicima", naveo je DF u saopštenju i ocenio da se trenutna situacija koristi za obračun sa SPC, prenosi RTCG.

"Vlast jednostavno ne može da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sakrije želju da se obračuna sa crkvom i narodom koji je učestvovao u litijama. Zato koriste Nacionalno koordinaciono telo (NKT) i policiju da brane ulaz vernicima, a tamo najčešće šalju pripadnike drugih konfesija koji su službenici policije", navodi DF.

Oni smatraju da je svima jasno da nije samo narod ogorčen na poteze NKT-a i policije već i da su time veoma nezadovoljni i brojni sveštenoslužitelji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.