DEŽURSTVA NA GROBLJU

Izvor: Kurir, 12.Avg.2010, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEŽURSTVA NA GROBLJU

VREOCI - Meštani Vreoca, kod Lazarevca, neprekidno čuvaju groblje kako bi sprečili da počne njegovo preseljavanje predviđeno eksproprijacijom za potrebe Elektroprivrede Srbije.

Groblje treba da bude preseljeno na lokaciju "Lazarevac 2" u selu Šopić. Spor u Vreocima traje od 22. jula, kada je policija intervenisala kako se ne bi sukobili meštani koji su za preseljenje groblja i oni koji se tome protive.

Dragan Popović, predsednik Saveta Mesne zajednice Vreoci, izjavio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je da dežurstva organizuje nekoliko nevladinih organizacija iz tog sela.

- Tako će biti sve dok i poslednji od 2.100 vlasnika nepokretnosti u Vreocima ne bude isplaćen za imovinu koju treba eksproprisati za potrebe širenja ugljenokopa Kolubare, a novac je do sada dobilo 300 domaćinstava - rekao je Popović.

Popović je dodao da predstavnike Mesne zajednice Vreoci niko nije zvao na sastanak sa ministrom rudarstva i energetike Srbije Petrom Škundrićem, koji je za Dan rudara posetio "Kolubaru".

Škundrić je tada izjavio da su se stekli uslovi za raseljavanje Vreoca i da se sa tim važnim poslom za EPS kasni dve godine, te da bi Srbija zbog toga mogla da ima problema u snabdevanju strujom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.