DEČAK (4) PAO KROZ PROZOR sa trećeg sprata

Izvor: Press, 05.Mar.2018, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČAK (4) PAO KROZ PROZOR sa trećeg sprata

Četvorogodišnji dečak pao je juče po podne sa trećeg sprata zgrade u Kotežu, ali je pukom srećom, po svemu sudeći, prošao bez težih posledica.
Foto:Blic.rs
- Primili smo poziv u 15.34 časa. Dečak je pao sa trećeg sprata u naselju Sutjeska u Kotežu i nakon toga nalazio se u svesnom stanju. Bio je bez vidljivih povreda, prevezen je odmah kolima pedijatrijske ekipe na reanimaciju u Urgentni >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << centar - rekla je za “Blic” portparolka Hitne pomoći Nada Macura.
 
Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
Zgrada u Kotežu sa koje je pao dečak
Dečakov pad je, po svemu sudeći, ublažio najpre udarac u obližnje drvo, a potom i u ogradu.

- Čula sam neku vrisku, nisam znala o čemu se radi, odmah sam istrčala napolje i videla dečaka kako leži na ogradi. Tek posle sam ga prepoznala - ispričala nam je komšinica Aleksandra.
Ona i njena prijateljica su odmah krenule ka njemu i uz mnogo muke uspele da ga skinu sa ograde i odvedu do njenog stana.
- Tata mu je otišao u obližnju prodavnicu, a on se valjda uplašio kada je video da su vrata zaključana. Obuo je čizmice, ogrnuo se ćebetom i krenuo do prozora... - još u šoku priča komšinica Aleksandra.
Ona i njena prijateljica su odmah pozvale Hitnu pomoć.
- Nije imao nekih vidljivih povreda, uglavnom poderotine i oguljotine, bio je potpuno svestan. Pošto je bio blatnjav, prvo smo ga presvukle i utoplile dok nisu došli lekari Hitne pomoći.
 
Foto: P. Dimitrijević / RAS Srbija
Ćebence ostalo da visi na drvetu
Satima kasnije o incidentu je svedočilo i ćebe koje je ostalo zakačeno na obližnjem drvetu ispod trospratnice u Kotežu.
Kako saznajemo, četvorogodišnji dečak živi sam sa ocem i podstanari su u zgradi u kojoj se desio incident. Dok je otac na poslu, čuva ga jedna žena.
- Dečak je bučan, veseo, radoznao, non-stop negde jurca, zna i da baca igračke kroz prozor. Srećom, sve se dobro završilo, kažu lekari da će biti sve u redu - zaključila je Aleksandra.
PREBAČEN U TIRŠOVU
Posle pregleda u Urgentnom centru, dečak je prebačen na dalje preglede u Dečju kliniku u Tiršovu. Kako nezvanično saznajemo, on nije zadobio teže povrede.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.