DATUM UPADA OPOZICIJE U RTS NIJE SLUČAJAN: Zašto se desio sinoć, baš 16. marta

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Mar.2019, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DATUM UPADA OPOZICIJE U RTS NIJE SLUČAJAN: Zašto se desio sinoć, baš 16. marta

Iako ovo pitanje u prvi mah deluje pomalo besmisleno i neočekivano, moglo bi se reći datum kao datum, zar je bitno koji je, nije teško setiti se šta se dogodilo na današnji dan pre 15 godina.

Danas je, naime, taj teški dan kada se svaki normalni građanin ove zemlje, bez obzira na veru i naciju, pol i bilo koje drugo individualno razlikovanje, seća tog teškog pogroma koji su naši sunarodnici pretrpeli i preživeli na Kosovu i Metohiji 2004. godine. Pogroma koji nisu svi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << preživeli, i nakon kojeg su mnogi napustili svoje domove. Ovo je jedan od onih teških dana kada svi treba da budu jedinstveni i dostojanstveni, kad nijedna razlika medju građanima nije važna već samo sećanje na žrtve i stradanje. Ali nekom to nije važno. Ili mu je baš važno toliko da sećanje na taj događaj vandalizmom i huliganstvom pokuša potisnuti u drugi plan, u zapećak. Zato i ne treba biti iznenađen što je Boško Obradović, „najveći“ srpski čuvar tradicionalnih vrednosti, vere i nacije, dobio punu podršku od Albanaca sa Kosova i Metohije, a i medijske kuće iz Hrvatske su se potrudile da uživo izveštavaju o ovom napadu na RTS.

Ponovimo, svako za sebe, danas je 17. mart 2019. godine. Prošlo je 15 godina od pogroma srpskog stavnovništva na Kosovu i Metohiji. I to je ono čega treba da se sećamo. A Boško i ortaci neka rade ono što misle da treba da rade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.