DANAS se SEĆAMO ŽRTAVA bombardovanja Beograda 1941. godine!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Apr.2017, 06:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS se SEĆAMO ŽRTAVA bombardovanja Beograda 1941. godine!

Predviđeno je polaganje venaca od strane visokih funkcionera povodom obeležavanja godišnjice stradanja prestonice

Povodom obeležavanja sećanja na žrtve bombardovanja Beograda, 6. aprila 1941, ministri i predstavnici Grada Beograda položiće cveće i odati poštu žrtvama.

Na Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju na Novom groblju, venac će položiti ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Foto: Srbija Danas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Ministar odbrane Zoran Ðorđević položiće venac kod Spomenika pilotima braniocima Beograda aprila 1941. godine, na keju kod hotela Jugoslavija.

Dan sećanja obeležava i Narodna biblioteka Srbije povodom stradanja te institucije, a najavljeno je učešće ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića.

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Na fontani Vrelo života ispred palate Beograd, venac će položiti zamenik gradonačelnika Beograda Andeja Mladenović, koji će venac položiti i na Granitni krst u porti Vaznesenjske crkve.

Na Spomen obeležje u Karađorđevom parku venac će položiti gradski menadžer Goran Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.