DANAS NAJGORE VREME! RHMZ izdao NARANDZASTO UPOZORENJE! U Srbiji nepogode, grad i grmljavina!

Izvor: Prva.rs, 06.Maj.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DANAS NAJGORE VREME! RHMZ izdao NARANDZASTO UPOZORENJE! U Srbiji nepogode, grad i grmljavina!

Takvo kišovito vreme očekuje nas tokom cele nedelje, već narednog vikenda lepši dani, ali ceo mesec biće u znaku padavina.
U nedelju se u većini mesta u Srbiji očekuju intenzivne nepogode - pljuskovi s grmljavinom, jakim vetrom i pojavom grada. Narandžasti meteoalarm bio je juče na snazi na području Bačke, Srema, zapadne i jugozapadne Srbije, a ostatak Srbije pod žutim meteoalarmom.
Prognoza za drugi dan vikenda "obojila je u narandžasto" sve delove zemlje sem Bačke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Srema i zapadne Srbije koji su "u žutom", podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije.
Narandžasti meteoalarm označava opasne vremenske prilike, dok žuti znači potencijalno opasno vreme.
Česti pljuskovi sa grmljavinom karakteristični su za ovaj period godine, a promenljivo vreme sa mogućim gradom i grmljavinom su uslovi koji itekako mogu biti opasni, jer direktno utiču na bezbednu i sigurnu vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Zato je važno da se nailaskom na mokre kolovoze odmah smanji brzina i drži bezbedno odstojanje od vozila ispred vašeg.
Za Đurđevdan, sudeći po vremenskoj prognozi, na zapadu i jugozapadu biće promenljivo oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a ponegde se očekuju i grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima. Maksimalna temperatura u nedelju je od 13, koliko se očekuje na Kopaoniku, do 28 stepeni.
Slab do umeren vetar
U toku večeri i noći uslova za pljuskove sa grmljavinom biće ponegde i u ostalim predelima Srbije. Duvaće slab do umeren severoistočni i istočni vetar. Minimalna temperatura od 9 do 18 stepeni, maksimalna dnevna od 13 do 28 stepeni.
Potom i narednih dana u Srbiji biće promenljivo oblačno, toplo i sparno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima.
Već u ponedeljak biće svežije u odnosu na vikend i temperatura će biti i dalje u padu. Maksimalna temperatura 25 stepeni.
U Beogradu olujni vetar i obilniji pljuskovi
Narednih dana i u Beogradu promenljivo oblačno, toplo i sparno, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.
- Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnijim pljuskovima i u prestonici - kažu u RHMZ.
Kako u RHMZ kažu, od 9. do 13. maja biće promenljivo oblačno, nestabilno i malo hladnije vreme, mestimičnio sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.
Uostalom takav će biti ceo maj - vremenski i temperaturno promenljiv.

Izvor: blic.rs

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.