Izvor: B92, 27.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN: SPS, JUL I SRS KRIVE ZA ELEKTROENERGETSKU KRIZU

Funkcioneri Koalicije DAN, clanice Demokratske opozicije Srbije, optuzili su dosadasnju vladajucu koaliciju u Srbiji za tesku situaciju u eklektroenergetskom sistemu i najavili kaznjavanje svih koji su odgovorni za takvo stanje. Potpredsednik Koalicije DAN Nada Kolundzija rekla je na konferenciji za novinare da su strucnjaci iz "Elektroprivrede Srbije" letos upozoravali rukovodstvo Srbije da ce restrikcije struje biti neizbezne ako vec tokom letnjih meseci, kada je "jednostavnije ici u restrikcije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne pocnu planirana iskljucenja". Ona je optuzila Socijalisticku partiju Srbije, Jugoslovensku levicu i Srpsku radikalnu stranku da su znale za lose stanje elektroenergetskog sistema i da se, zbog predizborne kampanje, nisu osvrtale na upozorenja strucnjaka iz EPS. "Nema nikakve sumnje da postoji odgovornost politickih cinilaca koji su prisilili ljude iz EPS da elektroenergetski sistem iscrpe do te mere da je on sada pred kolapsom", kazala je Kolundzija. Ona je dodala da ce DOS traziti utvrdjivanje odgovornosti svih koji su elektroenergetski sistem Srbije doveli u tesku situaciju i ocenila da se "linija te odgovornosti proteze i do do republicke vlade".

Potpredsednik Izvrsnog odbora Nove demokratije Zarko Jokanovic rekao je da ce nova vlast "sigurno pronaci krivce" za tesku elektroenergetsku situaciju i "adekvatno ih kazniti", ali je dodao da je sada vaznije da se pronadje resenje za trenutno stanje, prenosi Beta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.