DAČIĆ: Sadašnjoj vlasti bitnija država od sujete!

Izvor: Kurir, 05.Okt.2013, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAČIĆ: Sadašnjoj vlasti bitnija država od sujete!

Dačić je, rekao da ciljevi zbog kojih su mladi bili protiv tadašnje vlasti nisu ostvareni "ali da ta nada nije izgubljena zato što postoji danas ova vlast koja vodi Srbiju

VRBAS - Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da nadu u bolji život koja je postojala kod mladih koji su 5. oktobra 2000 bili protiv tadašnje vlasti može da ostvari sadašnja vlast kojoj, za razliku od DOS-a, sujeta nije važnija od budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << države.

Dačić je, na predizbornom skupu u Vrbasu, rekao da ciljevi zbog kojih su mladi bili protiv tadašnje vlasti nisu ostvareni "ali da ta nada nije izgubljena zato što postoji danas ova vlast koja vodi Srbiju i kojoj nije sujeta važnija od budućnosti i Vrbasa i cele zemlje"

"Na današnji Dan pre 13 godina bio je 5. oktobar - ja im zameram što nas nisu ranije srušili, jer bi se pre vratili na vlast", rekao je on na predizibornom skupu koalicije SPS-PUPS-Jedinstvena Srbije.

Dačić je naveo i da ta koalicija hoće da Srbija "krene napred da zauzme mesto koje joj pripada u svetskoj zajednici naroda" istakavši da će samo jaka Srbija biti cenjena i da će moći da odbrani nacionalne i interese građana"

"Nema jake Srbije ako nema ni jakog Vrbasa i svakog drugog dela Srbije", rekao je Dačić istakavši da "Srbija mora da se brani samo realnom racionalnom i mudrom politikom i diplomatijom"

On je istakavši da se "u miru za rat javljaju najgori, a kad je rat javljau se najbolji" poručio da želi da Srbija više nikada NE ratuje:

"Daj bože da više nikada nećemo morati da ginemo za Srbiju nego da naša deca da žive i rade za Srbiju i da imaju budućnost u Srbiji".

Prema njegovim rečima, oni koji danas vode Srbiju imaju veliku odgovornost, jer građani neće prihvatiti da mi nismo krivi, već nek drugi za težak njihov težak život.

"Nisu se oni pre 13 godina borili da Srbija sada ima ima više nezaposlenih nego tada, da ima manje uspešnih nego neuspešni firmi..., rekao je Dačić istakavši da "mi sada ne smemo da obećavamo nego da radimo

"On je rekao i da od lokalnih izbora u Vrbasu "ne treba praviti borbu na život i smrt" istakavši da je za SPS ""veoma važno da ostvari dobar rezultat u Vrbasu".

Dačić je istakao i da želi da se u Vrbasu "napravi jak tim kao što to treba da bude na nivou Srbije, i kao što to jeste u Srbiji, koji će preuzimati rizik i odgovornost za vođenje grada ili drzave u stiuaciji kada to nije lako".

"Kad je lako, svi se javljaju i svi hoće da vide, a kad je teško važno je da oni koji su na čelu insitucija budu spremi da rizikuju i sprovode promene koje možda neće biti popularne, ali će dovesti do bolje situacije za građane", rekao je on.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.