Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2017, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijanović i Reks: Srpska ostvarila visok stepen realizacije reformskih mjera

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je u Torontu da su institucije Srpske otvorene za konstruktivan dijalog i opredijeljene za jačanje tržišnih kapaciteta, te da je jačanje saradnje zemalja zapadnog Balkana od suštinskog značaja.

Cvijanovićava je, u razgovoru sa direktorom za istočnu Evropu i Evroaziju u okviru Ministarstva spoljnih poslova Kanade, Kevinom Reksom, naglasila da je Srpska, uprkos brojnim izazovima sa kojima se susreće, ostvarila >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << visok stepen realizacije reformskih mjera, čiji rezultati nisu izostali, te uspješno realizuje planirane projekte i aktivnosti, saopšteno je danas iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ona je ukazala na potencijale koji postoje u Republici Srpskoj, te na značaj ostvarivanja kontakata koji bi doveli do jačanja institucionalnih i ekonomskih odnosa sa Kanadom.

Cvijanovićeva je informisala Reksa i o aktivnostima koje institucije Srpske preduzimaju u pravcu realizacije definisanih prioriteta u procesu pridruživanja EU, te navela da sve zajedničke aktivnosti u BiH u oblasti evropskih integracija moraju da budu realizovane u okviru tijela sistema koordinacije i u skladu sa dogovorenim procedurama i pravilima.

Reks, koji je dobar poznavalac prilika u regionu zapadnog Balkana, interesovao se na sastanku za dinamiku u procesu evropskih integracija i mogućnosti za unapređenje regionalne saradnje.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o drugim važnim pitanjima u Evropi i svijetu, a sastanku su prisustvovali i ambasador BiH u Kanadi Koviljka Špirić i šef Predstavništva Republike Srpske u Briselu Mario Đuragić.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.