Cvetković u Njujorku

Izvor: RTS, 25.Jun.2009, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković u Njujorku

Premijer Cvetković razgovarao sa Ban Ki Munom o značaju prisustva UN na Kosovu. Na sastanku sa ministrom Kudrinom potvrđena saglasnost Srbije i Rusije o mogućnostima za rešavanje pitanja južne srpske pokrajine. Predviđeni susreti sa rukovodstvom banaka "Meril Linč" i "Kredi Svis".

Premijer Mirko Cvetković, koji učestvuje na Konferenciji Ujedinjenih nacija o svetskoj finansijskoj i ekonomskoj krizi, razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki Munom. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

Tokom boravka u Njujorku, predviđeno je da premijer Cvetković razgovara sa rukovodstvom investicionih banaka "Meril Linč" i "Kredi Svis" o njihovom učešću u investicionim projektima u Srbiji.

Cvetković će sutra obići Njujoršku berzu i razgovarati sa njenim menadžmentom.

"Taj susret je protekao veoma prijateljski, a mi smo još jednom potvrdili stav po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova", rekao je Cvetković za Drugi Dnevnik RTS-a.

Cvetković je rekao da Ujedinjene nacije treba i dalje da budu glavni posrednik u rešavanju svih pitanja na Kosovu i Metohiji.

Premijer je naglasio da je od izuzetnog značaja da UNMIK ima aktivnu ulogu u stabilizovanju stanja i obezbeđivanju trajnog mira i dostojanstvenog života svih građana na Kosovu i Metohiji, saopštila je Vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Cvetković je u razgovoru sa Ban Ki Munom ukazao i na značaj konferencije UN o svetskoj ekonomskoj krizi, jer je time data mogućnost zemljama u razvoju da ukažu na probleme i upoznaju se sa iskustvima drugih zemalja u sprečavanju posledica ekonomske i finansijske krize.

Dosledna podrška Rusije 

Premijer Cvetković i potpredsednik Vlade Rusije Aleksej Kudrin potvrdili su u Njujorku saglasnost dve države o mogućnostima za rešavanje pitanja južne srpske pokrajine.

Cvetković je u razgovoru sa ministrom finansija Kudrinom zahvalio Rusiji na doslednoj podršci Srbiji i principima međunarodnog prava, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Tokom razgovora, koji je održan na marginama konferencije Ujedinjenih nacija o svetskoj finansijskoj i ekonomskoj krizi, Kudrin je istakao da Rusija ne menja stav kada je u pitanju problem Kosova i Metohije.

Na sastanku je takođe izraženo obostrano zadovoljstvo zbog dobre realizacije naftno-gasnog sporazuma, kao i projekta izgradnje skladišta gasa "Banatski Dvor" i gasovoda "Južni tok".

Tokom susreta razgovarano je o potrebi i mogućnostima bržeg unapređenja ekonomskih odnosa Srbije i Rusije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Cvetković sa Ban Ki Munom razgovarao o Kosovu

Izvor: Blic, 25.Jun.2009

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenin nacija Ban Ki Munom o problemu Kosova i Metohije, saopštila je danas press-služba Vlade Srbije..."Cvetković je istakao stav Srbije da UN treba i dalje da budu glavni posrednik u rešavanju svih pitanja...

Nastavak na Blic...

Cvetković i Kudrin se sastali u Njujorku

Izvor: EMportal, 25.Jun.2009

Premijer Srbije Mirko Cvetković i potpredsednik Vlade Rusije Aleksej Kudrin potvrdili su danas u Njujorku saglasnost dve države o mogućnostima za rešavanje pitanja južne srpske pokrajine.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.