Cvetković: Nema ostavke, ko se umorio neka ode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2011, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Nema ostavke, ko se umorio neka ode

BEOGRAD -

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da ne planira da podnese ostavku poručivši ministrima koji su se "umorili ili se plaše" da će građani videti da nisu postigli rezultate, da mogu da idu.

"Ne planiram da podnesem ostavku! Imam puno energije i nisam se umorio. Cilj mi je da do kraja mandata ostvarimo velike državne ciljeve. Ko se na ovom teškom putu umorio ili se plaši da će građani da vide da nije postigao rezultate u svom resoru, može slobodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da ide iz vlade", rekao je Cvetković u intervjuu "Večernjim novostima".

Premijer je odbacio tvrdnje potpredsednika vlade Mlađana Dinkića da je vlada izgubila autoritet.

"Od samog formiranja, vlada nije imala autoritet iz ugla opozicije i to mi nije bilo problematično. Međutim, ako je taj autoritet sporan za jednu članicu vladajuće koalicije, onda to jeste jasan politički signal koji ta stranka želi da pošalje. Po mom mišljenju, vlada nije izgubila ni autoritet ni kredibilitet", rekao je Cvetković.

Upitan da li se slaže sa Dinkićem da se mora pojačati koordinacija između stranaka i da je potreban preokret u radu vlade, Cvetković je rekao da se neće "grčevito zalagati" za njen opstanak ako ona ne bude funkcionisala.

"Sve zavisi od stranaka koje čine koaliciju", dodao je on.

Cvetković je dodao da će otići sa mesta premijera ako Demokratska stranka, koja ga je imenovala, bude smatrala da ne sprovodi "adekvatno zacrtanu politiku vlade".

Razgovor sa Tadićem

Premijer je rekao i da je sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem razgovarao u sredu uveče, ali je negirao tvrdnje da mu je nudio ostavku.

"Razgovarali smo o značajnim temama, pre svega o reformama koje treba da sprovedemo u procesu EU integracija", rekao je Cvetković.

Upitan da li bi zamenio nekog od ministara radi boljeg rada vlade, Cvetković je rekao da nije dobro da u javnosti spekuliše sa imenima, posebno kada o tom pitanju nema dogovora koalicionih partnera.

Vlada neće ugroziti ekonomsku stabilnost države

Premijer je rekao i da će podržati ideju o rekonstrukciji vlade ako vladajuća koalicija zajednički utvrdi da će to biti dobro za Srbiju.

Cvetković je istakao i da bi u ovom trenutku izbori bili "veoma loši za Srbiju", jer bi izgubila "dragoceno vreme" i prekinula "veliki zalet ka Evropskoj uniji".

Govoreći o zahtevima za povećanje plata u prosveti, zdravstvu i policiji, Cvetković je ponovio da vlada neće ugroziti ekonomsku stabilnost države.

"Mi smo spremni, razumevajući da ljudi loše žive, da učinimo sve što traže, izuzev jedne stvari, a to je da ugrozimo ekonomsku stabilnost", rekao je premijer.

Upitan kada će odgovoriti na zahtev Dinkića da bude smenjen državni sekretar Ministarstva finansija Slobodan Ilić, Cvetković je rekao da Dinkiću neće odgovarati javno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.