Curi nafta u Severno more

Izvor: RTS, 16.Avg.2011, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Curi nafta u Severno more

Kompanija "Šel" pokušava da zaustavi curenje nafte na jednoj od svojih platformi u Severnom moru. Glavna pukotina zatvorena, ali se pojavila druga, na nepristupačnom mestu.

Naftna kompanija "Šel" se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji.

Danas je ustanovljeno da nafta curi iz podmorske bušotine iako je kompanija ranije rekla da je situacija "pod kontrolom".

Oko 1.300 barela nafte do sada se izlilo iz bušotine nedaleko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od obale Škotske.

"Šel" je zatvorio glavnu pukotinu, rekao je tehnički direktor za evropske aktivnosti kompanije, Glen Kejli i priznao da je mnogo teže zatvoriti drugu, manju pukotinu, na nepristupačnom mestu.

"Šel" je prošle srede informisao britansku vladu o curenju nafte, ali do petka to nije obnarodovao. U subotu je objavio da je pukotina zapušena.

Britanija je već pokrenula inspekciju 24 bušotine i 280 naftnih i gasnih instalacija u Severnom moru.

Prošle godine u Meksičkom zalivu su se izlili milioni barela nafte posle havarije na bušotini Britiš Petroleuma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izliva se nafta u Severno more iz bušotine Šela

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Avg.2011

Naftna kompanija Šel se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji. Danas je ustanovljeno da nafta curi iz podmrske bušotine iako je kompanija ranije rekla da je situacija "pod kontrolom". Oko 1.300 barela nafte do sada se izlilo iz bušotine nedaleko od obale Škotske....

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Šel" se bori da suzbije izlivanje nafte u Severno more

Izvor: Blic, 16.Avg.2011

LONDON - Naftna kompanija "Šel" se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji. Danas je ustanovljeno da nafta curi iz podmorske bušotine iako je kompanija ranije rekla da je situacija "pod kontrolom". ..Oko 1.300 barela nafte do sada se izlilo iz bušotine nedaleko od...

Nastavak na Blic...

IZLIVA SE NAFTA U SEVERNOM MORU

Izvor: Kurir, 17.Avg.2011, 00:17

LONDON - Naftna kompanija Šel se bori da suzbije najgoru naftnu mrlju u Severnom moru u poslednjoj deceniji...Ustanovljeno je da nafta curi iz podmrske bušotine iako je kompanija ranije rekla da je situacija "pod kontrolom"...Oko 1.300 barela nafte do sada se izlilo iz bušotine nedaleko od obale Škotske....

Nastavak na Kurir...

Royal Dutch Shell pokušava obuzda širenje naftne mrlje u Severnom moru

Izvor: SEEbiz.eu, 17.Avg.2011

LONDON - Do sada se iz bušotine izlilo oko 1.300 barela nafte, a ovaj incident ugrozio je reputaciju "Shella" i naškodio njenom kredibilitetu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.